<strong>INGEN SEXLYST:</strong> Kanskje det er på tide å endre matvanene og få i seg de riktige vitaminene? Det skader i hvert fall ikke å prøve... Foto: Image Source
INGEN SEXLYST: Kanskje det er på tide å endre matvanene og få i seg de riktige vitaminene? Det skader i hvert fall ikke å prøve... Foto: Image Source Vis mer

Langt

Slanking er ut

Her er en bedre måte å gå ned i vekt.

Publisert
Sist oppdatert
Norge følger etter USA på mange områder. Også når det gjelder økt overvekt i befolkningen, og når det gjelder slanketrender.

 • Kjendisenes ekstreme sultekurer

 • Mange nordmenn har i likhet med amerikanerne sverget til lavkarbodietter og andre trendy slankemetoder. Denne trenden er på vei ut.

  Færre på slanker'n

  En ny rapport fra markedsanalysefirmaet NPD viser nemlig at antall amerikanere på slanker'n har gått kraftig ned de siste årene.

  I februar i fjor var 26 prosent av kvinnene og 16 prosent av mennene på slankekur. Det er langt færre enn i 1990, da 39 prosent av kvinnene og 29 prosent av mennene slanket seg.

 • Ta testen: Er du en slankehysteriker?

 • Det betyr ikke at de har gitt opp kampen mot vekten, men de har funnet en annen måte å holde overflødige kilo borte på.

  Folk er rett og slett i ferd med å lære av tidligere slanketabber. De har skjønt at det ikke er bra for kroppen å være i et evig jojo-modus vektmessig.

 • Se Hollywoods verste jojo-slankere

 • Dette virker

  Ethvert kostholdsopplegg som ikke lar seg følge over lang tid er ubrukelig. Derfor vender nå mange tilbake til et normalt, sunt - og varig kostholdsregime.

  Heller enn å ty til sær, komplisert og kanskje også lite mat, velger stadig flere bra mat.

  Mat som er bra for deg holder høy kvalitet, og gir deg den næringen du trenger. Og når du får den næringen du trenger føler du deg mett, og risikoen for at du kaster deg over søtsaker og søppelmat blir betydelig mindre.

  Løsningen er å i langt større grad velge fullkornsprodukter, frukt og grønt, flere matvarer uten høyt fett- eller sukkerinnhold, og minst mulig hel- og halvfabrikata.

  Ferdigfabrikert mat inneholder ofte store mengder fett, salt og sukker - altså mye av det du ikke trenger.

 • Ta testen: Hvor sunt er kostholdet ditt?

 • Vær i forkant

  Et sunnere kosthold fordrer at du lager mer av maten fra bunnen av. Det kan framstå som tidkrevende, men behøver ikke være det. Du må bare planlegge litt mer.

 • Spis sunt på budsjett

 • Det lønner seg også å holde fokus på det du bør spise, framfor på det du ikke bør spise.

  Belønningen er en sunnere og slankere kropp - og mat som smaker bedre. Her får du et godt eksempel på en ukeplan som gir deg et sunnere liv.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer