Helse & Livsstil

Slanking gir sjokoladesug

Er du på slanker'n, er sjansen stor for at du får mer lyst på sjokolade enn normalt.

Slanking gir sjokoladesug
Publisert
Sist oppdatert
Hvis det føles ekstra vanskelig å holde seg unna godteskåla når du slanker deg, er det ikke bare noe du innbiller deg - slanking påvirker deg mentalt slik at du får aller mest lyst på de tingene du forsøker å unngå, mener engelske forskere ved University of Hertfordshire.

Slanking fører til at du får skamfølelse av å ha lyst på sjokolade, konkluderer forskerne. 85 kvinner deltok i studien. 2/3 av dem hadde slanket seg tidligere, og 15% av dem hadde vært på slankekur mer enn sju ganger. Alle kvinnene ble vist bilder av ulike ting, blant annet sjokolade. Etterpå måtte de besvare et spørreskjema angående deres holdning til sjokolade, og det viste seg at de kvinnene som hadde slanket seg før knyttet mer skam og dårlig samvittighet til sjokolade enn andre.

- Vi vurderte sjokoladesug opp mot skamfølelse og fant ut det var forskjeller mellom slankere og ikke-slankere hva angår de sammenlagte resultatene av disse tingene. Dette antyder at negative følelser og sug er tett forbundet, sier professor Ben Fletcher i en pressemelding.

- Slanking ser ut til å påvirke hvordan folk oppfatter mat, og i dette tilfellet, sjokolade. Istedet for å hjelpe folk med å spise sunnere og kutte ned på produkter som er dårlige for helsa, kan slanking føre til nettopp det motsatte; folk får mer lyst på akkurat de matvarene de prøver å unngå, sier Fletcher.


LES OGSÅ:
 • Guide til sunnere godteri
 • Fri deg fra søtsuget
 • Snacks med god samvittighet
 • Sjokolade er sunt for hjertet
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer