Dietter

Slanking gjør deg tyngre

To av tre som slanker seg går opp i vekt.

Slanking gjør deg tyngre
Publisert
Sist oppdatert
Det er tvilsomt at slankedietter fører til langvarig vekttap, skal vi tro amerikanske forskere. Ved University of California har de sett på resultatet av 31 vektundersøkelser. I gjennomsnitt mister folk mellom fem og ti prosent av kroppsvekten sin de første seks månedene de slanker seg. Innen fem år har imidlertid hele to tredjedeler gått opp i vekt igjen. Og ikke bare kiloene de slanket vekk; de har i tillegg lagt på seg enda mer.- De fleste blir altså enda tyngre enn de var før de slanket seg. Vi konkluderer med at de fleste ikke har godt av å drive med slanking. Lar de være, vil vekten holde seg noenlunde stabil, og kroppen vil slippe påkjenningen med de store fysiske forandringene, sier forskningsleder Traci Mann til BBC. Hun mener slankedietter verken fører til varig vekttap eller bedre helse for folk flest. Ifølge Mann kan jojo-slanking gi økt risiko for å få slag og hjerteproblemer. - Skal man gå ned i vekt er et moderat matinntak og jevnlig fysisk aktivitet den beste måten, sier hun.LES OGSÅ:
 • Disse diettene virker ikke
 • Sunnhetskrigen
 • Sunnhetsleksikonet
 • Kostholdsekspertens 5 beste råd
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer