Helse & Livsstil

Slanking kan gjøre appelsinhuden verre

Det kan virke mot sin hensikt å slanke seg hvis du sliter med cellulitter.

Slanking kan gjøre appelsinhuden verre
Publisert
Sist oppdatert
Cellulitter, eller appelsinhud, er et kjent problem for mange kvinner. Rundt 85 prosent av oss opplever i større eller mindre grad at baken, lårene og magen blir befengt med en ru overflate som vanskelig lar seg fjerne.

Trening og høyt inntak av vann blir ofte anbefalt i kampen mot appelsinhuden. Stadig kommer det også nye løsninger på markedet som hevder å kunne gjøre noe med problemet, alt fra kremer til behandlinger hos hudpleiere. Spørsmålet er: går det an å bli kvitt appelsinhuden?

- Cellulitter oppstår ikke bare hos overvektige personer, men overflødig vekt kan forverre problemet. Vi fant ut at vekktap har en positiv effekt på cellulittene hos overvektige, men at det også kan forverre problemet for enkelte, sier plastikkirurgen John Kitzmiller til BBC.

Amerikanske plastikkirurger fulgte en gruppe på 29 kvinner med cellulittproblemer mens de gikk ned i vekt. Kvinnene gikk ned i vekt i ulik grad; alt fra 1 til 50 kilo, med et gjennomsnittlig vekttap på rundt 14 kilo. De tyngste pasientene som gikk mest ned i vekt og mistet en betydelig mengde fett på lårene, opplevde at slankekuren hadde god effekt på cellulittene. Men de kvinnene som ikke hadde så mange ekstra kilo å kvitte seg med, opplevde faktisk at cellulitt-problemet forverret seg. Slankingen resulterte for det meste i litt løsere hud, noe som første til at cellulittene kom bedre frem. Av de 29 kvinnene i undersøkelsen, ble problemet forverret for 9 av dem.

Cellulitter er fettceller som er kapslet inn av bindevev. Med årene blir dette mindre tøyelig, og dersom strengene fylles opp med mer fett enn det som er nødvendig, blir resultatet en ruglete overflate.

- Cellulitter er rett og slett en del av livet. Det finnes ingen kur ennå, sier Douglas McGeorge i det britiske plastikkirurgforbundet.

 • Les mer om cellulitter hos Wikipedia

 • (Kilder: BBC Health, lommelegen.no)

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer