IKKE HELT SLIK. Les artikkelen under, så unngår du at champagnen flommer i ukontrollerte retninger. Foto: All Over Press
IKKE HELT SLIK. Les artikkelen under, så unngår du at champagnen flommer i ukontrollerte retninger. Foto: All Over PressVis mer

Champagne

Slik åpner du champisflaska

Ingen nyttårsaften uten bobler.

Champagne, prosecco, cava... Godt boblevann kommer i mange varianter, og helt uavhengig av hvilket du velger bør du vite hvordan du best åpner flasken.

Å riste flasken, smelle korken veggimellom og dusje gjestene med flaskeinnholdet hører bare hjemme om du har vunnet et verdensmesterskap - og knapt nok det. I alle fall er det sløsing av gode dråper.

LES OGSÅ: Derfor er musserende vin sunt

Slik åpner du champagneflasken:

1. Riv av og kast folien flasketoppen er dekket med. Vipp ned den lille stålstrengnøkkelen og vri den i riktig retning, slik at buret som omslutter flaskekorken løsner. Fjern det.

2. Legg et lite håndkle eller en stor tøyserviett over flasketoppen, så unngår du at korken suser av gården på egenhånd i fall trykket i flasken er for stort.

LES OGSÅ: Derfor blir du fullere av champagne

3. Hold godt i korken gjennom håndkleet med den ene hånden. Korken skal du ikke vri.

Med den andre hånden vrir du bunnen av flasken mot deg, til du hører et mykt «poff». Det er korken som popper. Fortsett å vri forsiktig til korken er helt ute.

Flommer litt av sprudlevannet over berger du omgivelsene med håndkleet.

4. Voilà! Da er det bare å skjenke glassene. Fyll dem litt og litt etter tur, så bruser de ikke over.

5. Supertips! Er det langt mellom påfyllrundene og boblevannet begynner å bli tamt, kan du smette en rosin oppi flasken. Det lille karbondioksinet som er igjen i flasken vil feste seg til rosinen og frigjøres som bobler.

Godt nytt år!

Noe som er uklart?

Sjekk instruksjonsvideoen fra nettstedet Real Simple:


LES OGSÅ: Slik varer boblene hele helgen

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: