SLIK ÅPNER DU FLASKEN: Det er ikke noe som er så irriterende når du har kjøpt en god flaske vin og ikke ha vinopptrekker, men det er fullt mulig å få åpnet den! Se video lenger ned i saken. Foto: Fotolia
SLIK ÅPNER DU FLASKEN: Det er ikke noe som er så irriterende når du har kjøpt en god flaske vin og ikke ha vinopptrekker, men det er fullt mulig å få åpnet den! Se video lenger ned i saken. Foto: Fotolia Vis mer

Vin

Slik åpner du vinflasken uten opptrekker

Dette geniale trikset må du bare se!

Du har endelig kommet deg til hotellet og tar fram vinflasken du kjøpte på taxfreen før flyreisen.

Det finnes imidlertid ingen vinopptrekker på rommet!

Men håpet er ikke ute - det finnes nemlig en helt genial måte å åpne vinflasken på - uten at det etterlater kork eller knuser flasken.

Og alt du trenger er en sko.

LES OGSÅ: Velg riktig drikke - spar på kaloriene!
 

Så enkelt kan det gjøres

Den britiske vinbonden Stephen Cronk, har nok helt sikkert vært i samme situasjon på hotellrommet, for han viser frem et svært enkelt triks for hvordan du kan få opp vinflasken uten opptrekker på sine hjemmesider.

Bare ta av plasten på flasken, plasser bunnen av flasken mot hælen på skoen og dunk den forsiktig mot en vegg.

Dette gjør at korken sakte, men sikkert stiger opp av flasken og du kan dermed bare dra korken ut. Rett og slett genialt!

Cronk understreker imidlertid at det er en viss risiko for at flasken knuser, derfor er det viktig å være veldig forsiktig.

Pass på at du dunker flasken med et stabilt trykk og at flasken er godt plassert i skoen.

SJEKK VIDEOEN HER:

LES OGSÅ: Dette bør du vite om rødvin
 

Gode grunner til å drikke vin

Når du først har fått opp flasken, kan du i tillegg kose deg med at det finnes en rekke fordeler ved å drikke vin. Bare sjekk her:

Mot tykktarmskreft:
Forskere ved Universitetet i Leicester, England, har funnet bevis for at det kjente stoffet i røde druer også kan forebygge kreft, hjertesykdom og diabetes.

Ved å bruke laboratorie-modeller fant forskere ut at to glass vin om dagen tilsvarer en mengde resveratrol som kan halvere risikoen for tykktarmskreft.

Styrker skjelettet:
Forskning viser også at ett glass vin om dagen kan holde skjelettet ditt sterkt.

Forskere fra University of East Anglia og King's College London har sett på relasjonen mellom kosthold og bentetthet, og resultatene av studien viste at moderate mengder vin kan redusere risikoen for beinskjørhet.

Godt for hjertet:
Som følge av det høye innholdet av antioksidanter i rødvin, kan ett glass rødvin om dagen i tillegg være godt for hjertet.

Det er også veldig bra for de små blodårene i kroppen.

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: