Kjønnssykdommer

Slik ber du ham sjekke seg

Ny kjæreste og redd for kjønnssykdommer? Slik får du ham til legen uten at han blir fornærmet.

Å be nykjæresten om legeattest før dere skal ha sex første gang er ikke akkurat romantisk. Men smart - det er det. Foto: Image Source
Å be nykjæresten om legeattest før dere skal ha sex første gang er ikke akkurat romantisk. Men smart - det er det. Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Rowan Pelling er en av Storbritannias mest kjente sexskribenter, og har blant annet vært redaktør for magasinet Erotic Review.

I sin faste spalte i The Daily Mail svarer hun en kvinne som lurer på om hun er ufin dersom hun ber sin nye kjæreste teste seg for kjønnssykdommer før de har sex med hverandre.

Kvinnen tror kjæresten vil reagere svært negativt. Hvordan går hun fram om hun skal be ham oppsøke lege?

 • Hva kan du om sikker sex? Ta testen!

 • Du har sex med alle hans eks-er

  Pelling forstår godt at kvinnen kvier seg for å bringe dette intime spørsmålet på banen.

  - På den andre siden er det et fullstendig rimelig og fornuftig spørsmål, skriver hun.

  - Når du innleder et nytt forhold går du ikke bare til sengs med den nye kjæresten, men også med alle han tidligere har hatt ubeskyttet sex med.

 • Slik får du ham dit du vil

 • Smittet uten å vite det

  Noen kjønnssykdommer, som for eksempel klamydia, gir ikke alltid symptomer. Du kan altså være smittet uten å vite det.

  Å be nykjæresten om legeattest før dere skal ha sex første gang er ikke akkurat romantisk. Litt avskrekkende kan det vel kanskje også virke på en mann som ennå ikke kjenner deg så godt.

  Men når du tenker deg om kan det vel hende at også han ville sette pris på å vite at også du er frisk og klar for ham på det seksuelle planet?

 • Dette skjuler vi for partneren

 • Gå foran med godt eksempel

  Ifølge Pelling er det å gå foran med et godt eksempel den beste måten å angripe denne problemstillingen på.

  Gå til legen og få sjekket din egen status. Når det så blir snakk om sex kan du fortelle kjæresten at sikker sex er viktig for deg, og at du har kontrollert at du ikke lider av noen seksuelt overførbar sykdom.

  Forhåpentlig reagerer han positivt på dette, og herfra er ikke veien lang til at du kan be om ikke han kan ta en tur til legen også. For alt du vet kan det jo til og med hende at han har vært der allerede.

  Bruk kondom

  Si ellers at dere kan bruke kondom til prøveresultatene foreligger. Det kan være litt flaut å ta tak i dette spørsmålet, men det er mye mer pinlig å etter hvert måtte få behandling fordi den ene har smittet den andre med en kjønnssykdom.

 • 2 av 3 dropper kondom

 • Dere trenger jo slett ikke utlevere all seksuell historikk til hverandre. Skulle den nye kjæresten på tross av dette nekte å ta en legesjekk, bør du kanskje heller revurdere hvorvidt denne personen er verdt å hoppe til køys med.


  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer