Helse & Livsstil

Slik blir 17.maiværet

Ønsker du deg sol , bør du feire nasjonaldagen på Østlandet.

Slik blir 17.maiværet
Publisert
Sist oppdatert
- På Østlandet og Sørlandet blir det forholdsvis fint, men det blir forholdsvis kjølig i hele landet. En del sol og neppe regn her. Trolig 10-15 grader, opplyser meteorolog Frode H. Korneliussen i Storm Weather Center til kk.no.

På Vestlandet er det mer usikkert. Her kan du nok få se sola innimellom, men det er stor risiko for en del regn. Er du heldig, blir det sol hele dagen. 8-12 grader, ifølge dagens prognoser.

I Nord-Norge spås det temperaturer helt nede i 0-5 plussgrader, og det kan bli snø i dagene før 17. mai. Også her kan det bli regnbyger over barnetogene, og hvis temperaturen er lav nok; snø.

Meteorologene tror heldigvis ikkedet blir mye regn hverken i vest eller nord, men hvis du vakler mellom å feire nasjonaldagen i øst, vest, sør eller nord, kan det lønne seg å velge østlandet. I hvert fall hvis du ønsker blå himmel og flest mulig plussgrader.

Prognosene kan naturligvis endre seg frem mot onsdag. Meteorologene holder spesielt øye med noen små lavtrykk i sør, som eventuelt kan finne på å bevege seg mot nord. Ifølge Korneliussen vil de først og fremst gjøre det mer usikkert på Sørlandet, og gi mer regn på Vestlandet.

I Finnmark vil temperaturene ligge ned mot nullpunktet og det vil være fare for regn på kysten. Sørover mot Møre og Romsdal blir det noe sol, men også her blir det perioder med regn langs kysten.

Statistisk sett kommer ikke 17. mai-været som en stor overraskelse på festkledde nordmenn over det ganske land. En oversikt Storm har laget, viser at temperaturen i sju utvalgte byer fra nord til sør i landet ligger på mellom 10 og 15 grader de siste åtte årene.

Rekorden har Værnes, som i 2000 hadde hele 25 grader på 17. mai. I fjor var imidlertid temperaturen nede i 6,6 plussgrader på nasjonaldagen.

I Tromsø var det i fjor 6,8 grader, Bodø hadde 6,9, Bergen 7,4, Sola 7,3, Kjevik 10 og Oslo 12 grader. Det var også lite regn i fjor.

Slik blir 17.maiværet
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer