Kjærlighet

Slik blir datingen en suksess

Se på dating som et jobbintervju, mener datingekspert.

HVA ER DINE POSITIVE SIDER? En dansk datingekspert mener at du er bedre forberedt for datinglivet dersom du har erfaring fra jobbintervjuer, og er vant til å forberede deg til viktige møter.  Foto: Getty Images
HVA ER DINE POSITIVE SIDER? En dansk datingekspert mener at du er bedre forberedt for datinglivet dersom du har erfaring fra jobbintervjuer, og er vant til å forberede deg til viktige møter. Foto: Getty Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Stadig flere av oss bor alene. Ifølge Statistisk Sentralbyrå bor 800 000 personer over 19 år alene her i landet, og 600 000 av dem er mellom 25 og 55 år.

Slik er det også i Danmark, der det er oppsiktsvekkende mange flere single blant folk med lite eller ingen utdanning, skriver danske Berlingske Tidende.

LES OGSÅ: Kvinnefellene menn bør unngå

Forbered deg bedre

Forfatter og datingekspert Mikael Hoffmann ser nå en sammenheng mellom utdannelse og hvorvidt man er singel eller ei. Han mener at personer med lite eller ingen utdannelse faktisk kan ha mer trøbbel med både dating og det å ha et forhold.

- Det handler blant annet om forberedelser, sier Hoffmann.

Han forklarer at prosessen med å finne en partner i dag ofte starter på nett, på samme måte som når du leter etter en ny jobb.

LES OGSÅ: Slik får du kjæreste på nettet

Kan dating læres?

Poenget hans er at hvis du gjennom en utdannelse har forberedt deg på å få - og å holde på en jobb, så vil du sannsynligvis også være i bedre stand til å «legge inn aksjer» hos det motsatte kjønn, og senere holde fast på et parforhold.

Du vil med andre ord enklere kunne sette deg inn i hva som skal til for at du blir en person som vil være interessant å date og ha et forhold til.

LES OGSÅ: Singel? Dette faller gutta for!

Bruk ungdomstiden på flørting

Hoffmann mener at det hjelper å bli bevisst på at dating og parforhold også kan læres, på samme måte som du kan lære å forberede deg til et jobbintervju.

– Hvis det er nødvendig, kan du jo faktisk lære deg å gjøre noe nytt, sier Hoffmann.

Å lære seg dating krever at du er villig til å se på deg selv, lære deg selv å kjenne bedre, og finne ut hvor du har bruk for justeringer.

– Brant du som barn fingrene på en kokeplate, og derfor ikke har satt dine ben i et kjøkken siden, er det jo på tide å lære hvordan du bruker en komfyr. Det må til hvis du vil ha et parforhold som fungerer på lengre sikt, sier Hoffmann.

LES OGSÅ: Ikke gå i mannefella

Du nytter ikke å« fake»

Han understreker at det ikke holder å lære seg å date, det krever også forberedelse og innsats til å få et parforhold til å fungere. Hvis det er det du gjerne vil ha.

– Du kan sammenligne det med at du kommer på jobbintervju, og får jobben. Men etterpå klarer du ikke å innfri forventningene og konsentrere deg om arbeidet. Det duger jo ikke, for når daten er blitt til et forhold, er det andre ting som kreves av deg. Nå skal du leve opp til de tingene du sa før du fikk jobben eller engasjerte deg i et forhold, forklarer Mikael Hoffmann.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer