Kalorier

Slik blir det enklere å gå ned i vekt

Det er ikke bare det du spiser som har noe å si...

NED I VEKT?: Det er ikke bare det du putter i munnen som har noe å si i forhold til vekttap. Dempet belysning og litt myk jazz på høyttalerne kan faktisk være med på å gjøre slankingen litt lettere.  Foto: Thinkstock
NED I VEKT?: Det er ikke bare det du putter i munnen som har noe å si i forhold til vekttap. Dempet belysning og litt myk jazz på høyttalerne kan faktisk være med på å gjøre slankingen litt lettere. Foto: Thinkstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hvis det fantes en enkel og behagelig måte å gå ned i vekt på, ville du prøvd det?

«Så klart», er noe de fleste ville svart på det.

Her er løningen - prøv med litt lys og lyd.

Ønsker du å gå ned noen kilo, er det selvsagt viktig å være obs på det du putter i munnen, samt være fysisk aktiv. Men nye studier viser også at dempet belysning og rolig musikk kan få deg til å innta færre kalorier, skriver Daily Mail.

Forskere fra Cornell University delte kundene i en vanlig fast food-restaurant i to grupper, der den ene ble utstyrt med avslappet, myk jazz som bakgrunnsmusikk og dempet belysning.

Forskerne trodde at deltakerne i undersøkelsen ville sitte lenger, og spise mer i denne delen av restauranten.

LES OGSÅ: Trikset som gjør at du spiser mindre

ROMANTISK OG SLANKENDE: Dempet belysning, litt myk jazz på høyttalerne - det er både bra for vekta og for forholdet å velge en rolig restaurant.
ROMANTISK OG SLANKENDE: Dempet belysning, litt myk jazz på høyttalerne - det er både bra for vekta og for forholdet å velge en rolig restaurant. Vis mer

175 færre kalorier

Det ble målt hvor lenge og hvor mye deltakerne spiste. Etterpå skulle de rangere kvaliteten på måltidet.


Forskerne fant ut at i den behagelige atmosfæren med riktig lys og musikk, satt de lenger og koste seg. Men deltakerne spiste faktisk 175 færre kalorier enn i den vanlige resturanten. I tillegg nøt de maten mer.

Det samme gjelder hvis du spiser foran tv-en, for da er du ikke «tilstede» i måltidet.

LES OGSÅ: Melk til frokost gir mindre lunsj

Fokus på maten

Forskerne råder derfor folk som ønsker å spise mindre, til å roe helt ned ved spisebordet.

Hvis du holder fokus på maten og ikke på miljøet rundt deg, vil du unngå tankeløs overspising. Som bonus vil du i tillegg føle deg mer fornøyd med måltidet ditt.

På tide å innføre stearinlys- og P1-frokoster, jazzmiddager med nedtrukne persienner, og kveldsmat foran peisen, kanskje?


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer