Intimbarbering

Slik blir du bikinifin nedentil

Si farvel til irritert hud og kviselignende nupper.

INTIMBARBERING: Nå som bikinisesongen er her er det viktig å være nøye med intimbarberingen slik at du ikke tropper opp på stranden med kviselignende nupper langs bikinilinjen. Foto: el.rudakova - Fotolia
INTIMBARBERING: Nå som bikinisesongen er her er det viktig å være nøye med intimbarberingen slik at du ikke tropper opp på stranden med kviselignende nupper langs bikinilinjen. Foto: el.rudakova - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Bikinisesongen er endelig her, og da er det kanskje en del av oss som finner frem høvelen for å ta et ekstra lite røsk «der nede». 

Det du imidlertid må huske på når du skal barbere deg nedentil, er at huden rundt bikinilinjen er svært følsom og kan derfor lett bli irritert og nuppete dersom du slurver med høvelen.

BIKINIKLAR?: Er du klar for bikinisesongen? Sjekk hvordan du kan unngå nupper og irritert hud når du skal fjerne hår rundt bikinilinjen. Foto: Maskot
BIKINIKLAR?: Er du klar for bikinisesongen? Sjekk hvordan du kan unngå nupper og irritert hud når du skal fjerne hår rundt bikinilinjen. Foto: Maskot Vis mer

Nedenfor finner du noen gode tips til hvordan du siker deg glatt og fin hud.

LES OGSÅ: Slik gjør du voksingen mindre smertefull

Bruk en skarp høvel

En av de desidert vanligste årsakene til at man får inngrodde hår og nupper rundt underlivet, er at man bruker et gammelt, for slitt/sløvt eller smårustent barberblad når man gjennomfører barberingen.

Det anbefales at du bytter barberblad så fort du merker at det begynner å bli sløvt, noe som normalt tar mellom fem og ti barberinger.

Det lengste du bør bruke samme blad er én måned.

For at bladet ditt skal holde seg lengre, er det lurt å rense barberhøvelen både før og etter bruk, og passe på at du oppbevarer den et tørt sted.

Lar du for eksempel barberhøvelen bli liggende i dusjen eller på et fuktig badegulv, risikerer du at bladet ruster - og rust er en vanlig årsak til at bakterier og betennelser setter seg i hårrøttene.

SKARPT OG RENT BLAD: Det er viktig at du bruker et skarpt og rent blad når du barberer deg. Det anbefales at du bytter minst hver fjerde uke. Foto: motorlka - Fotolia
SKARPT OG RENT BLAD: Det er viktig at du bruker et skarpt og rent blad når du barberer deg. Det anbefales at du bytter minst hver fjerde uke. Foto: motorlka - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Intimbarbering kan gi vorter

Barber med hårene

En annen ting det er viktig å huske på er å alltid barbere med hårene og ikke mot.

Barberer du oppover lager du mer irritasjon i huden og sjansen for inngrodde hår øker betraktelig.

Det er nemlig slik at når du kutter hårene feil vei hender det enkelte ganger at de vokser ut i gal retning eller ikke klarer å komme ut slik at de blir værende under huden.

Siden det inngrodde håret er et fremmedlegeme prøver kroppens immunforsvar å kvitte seg med det og da oppstår det en inflammasjon – en betennelse.

BARBERSKUM: Siden huden rundt underlivet er veldig sensitiv er det viktig at du velger et produkt som er tilpasset barbering nedentil. Foto: Chris Rout / Alamy/All Over Press
BARBERSKUM: Siden huden rundt underlivet er veldig sensitiv er det viktig at du velger et produkt som er tilpasset barbering nedentil. Foto: Chris Rout / Alamy/All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Slik holder du underlivet ditt friskt

Velg riktig barberskum

Det er en kjent sak at området rundt vagina er svært sensitivt i forhold til pH-verdien på gel og skum.

Derfor kan det også være lurt å kun bruke varmt vann, eller et produkt utviklet for underlivet når du barberer deg.

Nedenfor ser du en oversikt over noen av ingrediensene som gjør barberingsjobben lettere for deg, samtidig som det motvirker sensitiv hud i ettertid:

 • Allantoin: Virker beroligende og pleiende.
 • Aloe Barbadensis Leaf Juice(aloejuice): Beroligende, pleiende. Virker reparerende etter barbering.
 • Colloidalt havremel: Roer ned huden.
 • Eugenia Caryophyllus (nellikblomstolje): Åpner porene, myker opp skjegget/hårene og roer ubehag forbundet med skader fra høvel.
 • Glycyrrhiza Glabra Extract (lakrisekstrakt)/Dipotassium Glycyrrhizate: Beroligende, pleiende, øker hudens beskyttelsesbarriere og reduserer ubehag og irritasjon.
 • Melkesyre: Alfa hydroksisyre: fremkaller eksfoliering for en mykere overflate.
 • Mentol: Anti-inflammatorisk.  Kontrollerer kløe. Gir en kjølende, forfriskende følelse.
 • Triticum Vulgare Germ (hvetekimekstrakt) og Saccharomyces Cerevisiae (Gjærekstrakt): Bekjemper hudirritasjon og rødhet forårsaket av barbering. Beskytter hudens naturlige barrierelipider.
 • Melaleuca Alternifolia (tea tree ekstrakt): Antiseptisk. Eliminerer mikrober, roer ned huden før, under og etter barbering.
 • Tocopheryl/Tocopheryl Acetate (vitamin E): Antioksidant; beskytter mot hudaldrende frie radikaler, øker barrierelipidenes egenskaper, mykgjør huden, bekjemper irritasjon
 • Salisylsyre eller Salix Nigra  (piletreekstrakt): Beta hydroksisyre, eksfolierer huden, klarner follikler og minimerer utbrudd.
 • Silica: Fysisk eksfoliant som fjerner døde, gustne hudceller
 • Silikoner: Øker hudens beskyttelsesbarriere.
   
KVISELIGNENDE NUPPER: Dersom du er plaget med kviselignende nupper bør du ta en pause fra barberingen. Foto: F.C.G. - Fotolia
KVISELIGNENDE NUPPER: Dersom du er plaget med kviselignende nupper bør du ta en pause fra barberingen. Foto: F.C.G. - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: 7 ting du bør vite om underlivet ditt

Avlutt med en «aftershave»

Etter at du har gjennomført barberingen bør du skylle godt med kaldt vann slik at huden er ren og uten barberingsprodukter når porene lukkes. Kaldt vann hjelper porene til å lukke seg raskere. Avslutt med å tørke med et helt rent håndkle som ikke loer.

Det kan også være lurt å tilføre huden en etterbehandling. Her kan du bruke en slags «aftershave» utviklet for intimbarbering – slike er tilgjengelig på blant annet apoteket og Kondomeriet.

Dette vil gjøre at porene lukker seg, og kan bidra til å forhindre små nupper og irritasjoner.

Dersom skaden allerede har skjedd

Hvis du allerede har fått et utbrudd med inngrodde hår eller kviselignende nupper gjør du lurt i å droppe alt som heter barbering.

Hvis du ofte blir rød etter at du har barbert deg nedentil, eller er plaget med tilbakevendende betennelse i hårsekkene, og du kan da bruke Basiron AC Wash som kjøpes reseptfritt på apoteket.

Basiron er egentlig et anti-kvisemiddel, men kan også benyttes til dette. Er du veldig plaget, kan du bruke den forebyggende.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer