Blond

Slik blir du blond uten problemer

Her er eksperttipsene til hvordan du får den lekreste fargen.

BLONDINE FOR SOMMEREN: Kunne du tenke deg å være blond i stedet for brunette? Gjør som Scarlett Johansson, hun sjonglerer mellom lyse og mørke nyanser.
BLONDINE FOR SOMMEREN: Kunne du tenke deg å være blond i stedet for brunette? Gjør som Scarlett Johansson, hun sjonglerer mellom lyse og mørke nyanser. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Skummelt? Å bli blondine når du egentlig er brunette? Marilyn Monroe er verdens mest kjente blondine som egentlig er født med brune lokker.

Men hun er ikke alene. Madonna er vel egentlig ikke blond hun heller, og mange andre stjerner har sjonglert mellom lyse og mørke nyanser, enten fordi de har lyst eller på grunn av en filmrolle.

LES OGSÅ: Nei, du skal ikke farge hele håret!

Hvem skulle tro at dette er den samme dama?
Hvem skulle tro at dette er den samme dama? Vis mer

Dette bør du vite før blondering

Har du ikke råd til å gå til frisøren, men veldig gjerne vil lysne håret, finnes det egne blonderinger som er laget for brunetter. Vi har snakket med Swartzkopf, og har fått oppskriften på hvordan du kan blondere med hjemmefarge.

- Når du skal blondere håret hjemme, er det et par ting du bør tenke over, sier Sigrid Løvold, produktsjef for Swartzkopf. Til å begynne med er det greit å vite eksakt hva som skjer når du bleker håret. Ved å følge disse rådene blir det lettere å oppnå akkurat den blonde nyansen du er ute etter.

Se lengre ned i teksten hvordan du kan farge håret selv.


Alle hår består av to ulike hovedtyper av pigment, og det er sammensetningen og mengden av disse som bestemmer hver enkelt persons hårfarge. De sorte og brune pigmentene utgjør den ene gruppen, og røde, oransje og gule utgjør den andre.

Når du blonderer håret, bryter man ned pigmentene; først de sorte, så de røde. De røde pigmentene er vanskeligere å bryte ned, og blir de igjen i håret vil de gi en gul eller oransje nyanse. Det er derfor viktig å velge en blondering som er effektiv og sterk nok, basert på hvor mørkt hår du har, samt hvor lys du ønsker å bli.

Det aller viktigste er å velge riktig blondering til ditt utgangspunkt. Er du brunette, må du bruke en sterkere blondering enn en som er mellomblond.

LES OGSÅ: Hårtipsene alle blondiner trenger

Se flere forvandlinger


Slik gjør du:

Sammenligne deg aldri med modellen på fremsiden av pakken siden alle har ulike utgangspunkt og resultatet er avhengig av hvor mange nyanser du ønsker å bleke det. Se heller på fargekartet eller på siden av forpakningen. Det er også viktig at du velger et produkt med pleiende egenskaper ettersom blondering i seg selv er en sterk prosess.
•Har du floker, bør du gre håret det ordentlig før påføring av fargebehandlingen
•La aldri håret være vått eller nyvasket når du farger. Fargeblandingen må påføres i tørt hår.
Følg instruksjonen på forpakningen.
•Om det er første gangen du farger, påfør blandingen i hele håret.
•Om håret allerede er bleket, begynner du med å påføre blandingen på etterveksten. La produktet virke. Påfør deretter resten av blandingen i det øvrige håret og la virke i noen minutter til. 
Resultatet av blonderingen avhenger av virketiden og din naturlige hårfarge. Følg derfor alltid instruksjonen på forpakningen.
•Etter at halve virketiden har gått, kan du kontrollere fargen gjennom å tørke av en teststripe med en fuktig bomullspinne. Vil du ha et enda lysere resultat påfører du mer blanding på teststripen og lar det fortsette å virke.
•Når virketiden er over, ta på deg hanskene og hell litt varmt vann i håret. Massere opp et skum og skyll deretter nøye til vannet er helt klart.
•Etter blekingen har hårstråene åpnet seg og det er nå viktig at du bruker den pleiende etterbehandlingen som følger med i pakken. Massere inn etterbehandlingen i håndkletørt hår, kam igjennom og la virke i ca. 3 minutter.


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer