Blond

Slik blir du blond uten problemer

Her er eksperttipsene til hvordan du får den lekreste fargen.

BLONDINE FOR SOMMEREN: Kunne du tenke deg å være blond i stedet for brunette? Gjør som Scarlett Johansson, hun sjonglerer mellom lyse og mørke nyanser.
BLONDINE FOR SOMMEREN: Kunne du tenke deg å være blond i stedet for brunette? Gjør som Scarlett Johansson, hun sjonglerer mellom lyse og mørke nyanser. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Skummelt? Å bli blondine når du egentlig er brunette? Marilyn Monroe er verdens mest kjente blondine som egentlig er født med brune lokker. Men hun er ikke alene. Madonna er vel egentlig ikke blond hun heller, og mange andre stjerner har sjonglert mellom lyse og mørke nyanser, enten fordi de har lyst eller på grunn av en filmrolle.LES OGSÅ: Nei, du skal ikke farge hele håret!

Dette bør du vite før blondering

Har du ikke råd til å gå til frisøren, men veldig gjerne vil lysne håret, finnes det egne blonderinger som er laget for brunetter. Vi har snakket med Swartzkopf, og har fått oppskriften på hvordan du kan blondere med hjemmefarge.- Når du skal blondere håret hjemme, er det et par ting du bør tenke over, sier Sigrid Løvold, produktsjef for Swartzkopf. Til å begynne med er det greit å vite eksakt hva som skjer når du bleker håret. Ved å følge disse rådene blir det lettere å oppnå akkurat den blonde nyansen du er ute etter.Se lengre ned i teksten hvordan du kan farge håret selv.Alle hår består av to ulike hovedtyper av pigment, og det er sammensetningen og mengden av disse som bestemmer hver enkelt persons hårfarge. De sorte og brune pigmentene utgjør den ene gruppen, og røde, oransje og gule utgjør den andre. Når du blonderer håret, bryter man ned pigmentene; først de sorte, så de røde. De røde pigmentene er vanskeligere å bryte ned, og blir de igjen i håret vil de gi en gul eller oransje nyanse. Det er derfor viktig å velge en blondering som er effektiv og sterk nok, basert på hvor mørkt hår du har, samt hvor lys du ønsker å bli.Det aller viktigste er å velge riktig blondering til ditt utgangspunkt. Er du brunette, må du bruke en sterkere blondering enn en som er mellomblond. LES OGSÅ: Hårtipsene alle blondiner trengerSe flere forvandlinger

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer