IKKE HOLD TILBAKE: Ikke stå på sidelinjen og vent på at noen skal vise interesse for deg. Ta saken i egne hender og introduser deg selv. Foto: Sergey Nivens - Fotolia
IKKE HOLD TILBAKE: Ikke stå på sidelinjen og vent på at noen skal vise interesse for deg. Ta saken i egne hender og introduser deg selv. Foto: Sergey Nivens - Fotolia Vis mer

Livsstil

Slik blir du en sjekke-ekspert

- Send ut tydeligere signaler enn du er vant med, råder datingcoach.

Er du kvinne har du mest sannsynlig opplevd å bli sjekket opp på byen. Det er liksom slik det er, menn sjekker og kvinner blir sjekket.

Men når sant skal sies er dette egentlig en ganske gammeldags oppfatning av hvordan ting skal være. Vi har da tross alt likestilling her til lands.

Hvor ofte vi lar oss smigre av denne tilnærmingen, og hvorvidt vi selv er interesserte er jo en helt annen sak. Er det ikke alltid slik at gutta vi virkelig ønsker at skal sjekke oss opp, gjerne lar vente på seg? 

Er du selv delvis passiv på sjekkemarkedet, kan du likevel ikke forvente så mye. For er det noe man vil ha, så må man hente det selv.

Så i stedet for å vente og håpe på at en du har et godt øye til skal sjekke deg opp, bør du kanskje heller ta saken i egne hender. Det trenger ikke være så vanskelig, menn gjør jo dette hele tiden, så hva er det vi er så redde for?

LES OGSÅ: Gutta vil at du skal ta initiativ

TA INITIATIV: Ikke vær passiv på sjekkemarkedet. Ser du noen du liker bør du ta initiativet selv. Foto: REX/Caiaimage/All Over Press
TA INITIATIV: Ikke vær passiv på sjekkemarkedet. Ser du noen du liker bør du ta initiativet selv. Foto: REX/Caiaimage/All Over Press Vis mer

Redd for å bli avvist

– Den vanligste grunnen til at jenter synes det er vanskelig å flørte eller tilnærme seg gutter, er at de er redde for å feile, redde for å bli avvist og at det da blir et faktum at han ikke er interessert, sier Espen Korsvik, som er daglig leder i coachingselskapet Dating Adventure og coach innen sosialdynamikk, dating og livsstil, til KK.no.

Han mener at mye av kvinners usikkerhet rundt flørting også handler om lite kunnskap rundt hvordan man skaper tiltrekning.

– Flørting handler om «erting». Du må tørre å erte gutten hvis du føler at det passer, og ikke vær redd for å eksperimentere. Det er også greit å være litt småfrekk, men lytt til signaler så du ikke skremmer han vekk. Skulle du feile, så gå for neste!

Ja, for du behøver ikke ta et nei som et stort nederlag og la det gå ut over selvtilliten din. Smaken er som baken, og denne gangen traff du ikke blink. Glem det og gå videre.

Gutter liker at du tar initiativ

Korsvik mener at kvinner bør bli flinkere til å ta initiativ når det kommer til gutter, de liker nemlig at vi gjør det. Du må tørre å ta en sjanse, og ikke tenke for mye på hva som er riktig og galt tidspunkt å ta initiativ.

– Hopp i det. Bli venn med hans kompiser også dersom de er til stede. Ved å ta initiativ har du muligheten til å styre hvem du har kontakt med i livet ditt, men det krever også at du selv tar initiativ.

SJEKK ELLER BLI SJEKKET: Vi er kanskje mest vant til at det er gutta som tar seg av sjekkingen. Mens jenter ofte holder tilbake av frykt for å bli avvist.
SJEKK ELLER BLI SJEKKET: Vi er kanskje mest vant til at det er gutta som tar seg av sjekkingen. Mens jenter ofte holder tilbake av frykt for å bli avvist. Vis mer

– De fleste gutter elsker å bli sjekket opp av jenter. Da føler guttene seg maskuline og det blir ofte en bedre balanse i kommunikasjonen. Men pass på at du ikke blir pågående. Les signaler og vær ikke redd for å gjøre noe feil, sier han.

Å ta kontakt med en du synes er interessant vil i de aller fleste tilfeller oppleves som positivt, både for deg og for han.

Men blir du for aggressiv kan du raskt snu situasjonen til noe negativt.

Tenk på hva du selv synes når gutter blir for pågående og ikke gir seg.

Hvor pågående kan du være?

Sjekking behøver slett ikke være så vanskelig, og du kommer svært langt med et smil og en vennlig tone.

Ikke vær for pågående, og ikke spill «hard to get» – begge disse taktikkene vil med stor sannsynlighet gi deg dårlige resultater.

Det beste er å oppføre seg mest mulig naturlig og samtidig vise at du er interessert.

TA PÅ HAN: Følg med på signalene han gir og benytt deg samtidig av litt uskyldig berøring. Berøring er veldig viktig for å skape en seksuell tiltrekning  Foto: Mint Images Limited / Alamy/All Over Press
TA PÅ HAN: Følg med på signalene han gir og benytt deg samtidig av litt uskyldig berøring. Berøring er veldig viktig for å skape en seksuell tiltrekning Foto: Mint Images Limited / Alamy/All Over Press Vis mer

– Ofte når jenter viser at de liker gutten kan det føles ut som om at det er veldig synlig, men problemet er at de fleste gutter ikke legger merke til flørtingen, selv om jenta føler hun viser mye. Ofte kreves det at jenta sender ut enda tydeligere signaler enn hun kanskje er vant med, forteller datingeksperten.

Han anbefaler at du følger med på signalene fra ham og samtidig benytter deg av litt uskyldig berøring. Berøring er veldig viktig for å skape en seksuell tiltrekning dere imellom, som er avgjørende for en god flørt.

Vær også obs på å ha et godt blikk når du prater med han, det liker guttene.

– Spill på det feminine, og tørr å spille på det seksuelle.  Vær også interessert i ham, spør om interessene hans og lytt mye. Kommer du innpå temaer du ser han liker ekstra godt å prate om har du truffet bra. Da er det bare å fortsette å la ham føle seg stolt, det er også viktig at du faktisk bryr deg om han, sier Korsvik. 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: