Livsstil

Slik blir du en sjekke-ekspert

- Send ut tydeligere signaler enn du er vant med, råder datingcoach.

IKKE HOLD TILBAKE: Ikke stå på sidelinjen og vent på at noen skal vise interesse for deg. Ta saken i egne hender og introduser deg selv. Foto: Sergey Nivens - Fotolia
IKKE HOLD TILBAKE: Ikke stå på sidelinjen og vent på at noen skal vise interesse for deg. Ta saken i egne hender og introduser deg selv. Foto: Sergey Nivens - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du kvinne har du mest sannsynlig opplevd å bli sjekket opp på byen. Det er liksom slik det er, menn sjekker og kvinner blir sjekket.

Men når sant skal sies er dette egentlig en ganske gammeldags oppfatning av hvordan ting skal være. Vi har da tross alt likestilling her til lands.

Hvor ofte vi lar oss smigre av denne tilnærmingen, og hvorvidt vi selv er interesserte er jo en helt annen sak. Er det ikke alltid slik at gutta vi virkelig ønsker at skal sjekke oss opp, gjerne lar vente på seg? 

Er du selv delvis passiv på sjekkemarkedet, kan du likevel ikke forvente så mye. For er det noe man vil ha, så må man hente det selv.

Så i stedet for å vente og håpe på at en du har et godt øye til skal sjekke deg opp, bør du kanskje heller ta saken i egne hender. Det trenger ikke være så vanskelig, menn gjør jo dette hele tiden, så hva er det vi er så redde for?

LES OGSÅ: Gutta vil at du skal ta initiativ

Redd for å bli avvist

– Den vanligste grunnen til at jenter synes det er vanskelig å flørte eller tilnærme seg gutter, er at de er redde for å feile, redde for å bli avvist og at det da blir et faktum at han ikke er interessert, sier Espen Korsvik, som er daglig leder i coachingselskapet Dating Adventure og coach innen sosialdynamikk, dating og livsstil, til KK.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer