Pedikyr

Slik blir du enkelt kvitt tørre føtter

Og det trenger ikke ta så lang tid heller!

TØRRE FØTTER: På denne tiden av året er det ganske vanlig at føttene blir litt ekstra tørre.  Foto: Anyka - Fotolia
TØRRE FØTTER: På denne tiden av året er det ganske vanlig at føttene blir litt ekstra tørre. Foto: Anyka - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Ja, det tar litt tid og kan være gørr kjedelig, men før strandsesongen begynner (den nærmer seg sakte, men sikkert) bør du gjøre deg bryet med å få vekk tørr, hard hud fra føttene.

En lang vinter med lag på lag med ullsokker, varme sko og lite naturlig eksfoliering, gir de fleste av oss føtter som ikke nødvendigvis er stas å vise offentligheten.

Huden på fotsålen er dessuten tjukkere enn huden på resten av kroppen. I tillegg utsettes føttene for mye press, friksjon, vekt og trening, og dermed kan gamle hudceller hope seg opp på kroppens aller nederste kroppsdel.

Selvsagt er det vakkert med naturlig velstelte negler eller en av vårens hotteste neglelakkfarger, men det er ikke bare neglene på føttene dine som skal se velpleide ut.

Neglelakk ser nemlig ikke så pent ut om foten rundt har ru, tørr og hard hud. Nei, fram med fotbad og fotfil! Eller …?

LES OGSÅ: Derfor lukter føtter så vondt

Gjør det enkelt

Det aller enkleste om du synes dette er verdens kjedeligste oppgave, er selvsagt å få noen andre til å gjøre den for deg.

– Dra til en hudpleiesalong å få jobben gjort der! Det koster mellom 500 og 700 kroner å få skrubbet av død hud, myknet opp og renset opp rundt neglene, har Kjersti Johansen, nordisk fagsjef hos Dermanor, uttalt.

– Behandlingen inneholder også en god fotmassasje. For litt ekstra får du pedikyr også, slik at føttene er klare for våren og sommeren, forteller hun.

FOTBAD: Et fotbad - gjerne med litt grønnsåpe i, er en smart måte å få løsnet den tørre huden på.  Foto: Andriy Petrenko - Fotolia
FOTBAD: Et fotbad - gjerne med litt grønnsåpe i, er en smart måte å få løsnet den tørre huden på. Foto: Andriy Petrenko - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: La små fisk stå for pedikyren

Fiks det hjemme

Vil du heller fikse dette hjemme, trenger du en bøtte eller balje til fotbad, en fotfil, en neglesaks og kanskje en spesialsaks for å fjerne neglebånd.

– Du kan bruke din favorittsåpe i fotbadet eller et spesialprodukt for å mykne opp tørr hud, sier Johansen.

Sitt med føttene i bløt i 20-30 minutter, til den døde huden blir hvit og myk. Bruk deretter fotfilen til å skrubbe bort alt som er blitt hvitt.

– Ikke skrubb frem og tilbake, men i én retning, på samme måte som når du filer negler, sier Johansen.

Om du har du neglebåndsaks, kan du fjerne død hud rundt neglene også. Men vær forsiktig så du ikke klipper for mye eller lager sår. Kanskje holder det å dytte de myke neglebåndene bakover med en bambuspinne eller en plastpinne med gummitupp.

– Klipp tåneglene rett over, ikke med bue ned til sidene. Klipper du dem helt ned på sidene, risikerer du inngrodde negler.

Johansen foreslår også at du bruker en buffer for å polere tåneglene litt før du legger neglelakk og synes en fransk pedikyr tar seg veldig godt ut.

– Avslutt med en god fotkrem, som for øvrig bør brukes hver dag, sier hun.

SMØR FØTTENE: Husk å smøre føttene godt hver kveld - og da særlig etter et fotbad eller filing.  Foto: apops - Fotolia
SMØR FØTTENE: Husk å smøre føttene godt hver kveld - og da særlig etter et fotbad eller filing. Foto: apops - Fotolia Vis mer

Ta en snarvei

Om du virkelig hater å skrubbe og styre med føttene dine, finnes det produkter på markedet som løser opp tørr, hard hud uten at du trenger å legge ned så mye arbeid. Og silkemyke føtter uten alt filestyret er neppe å forakte for de fleste av oss.

Baby Foot er en engangsplastsokk med et geléaktig produkt på innsiden. Geleen inneholder 17 ulike ekstrakter, hvor fruktsyre er den viktigste. Du trer rett og slett plastsokken på foten og lar den være på i to timer – nok tid til å komme godt inn i påskekrimen, for eksempel –før du skyller av geleen.

Etter en knapp uke begynner den naturlige peelingprosessen helt av seg selv, og du vil merke at små og store flak preller av føttene, særlig etter at du dusjer. Gni av den løse huden enten med håndflaten eller med et håndkle, men det skal ikke mer til enn å tørke føttene som vanlig. Her er det virkelig minimalt med arbeids som skal til – KK.no har testet!

Det kan være litt ekkelt mens det pågår, men etter at eksfolieringen er ferdig, er den døde huden forsvunnet og du får myke føtter igjen. Masken tilfører også fuktighet, men fortsett med fotkrem på kvelden likevel.

EFFEKTIVT: Om du ikke gidder å skrubbe og file, kan Baby Foot være løsningen for deg. Gir myke føtter, og alt du må gjøre er å sitte stille.  Foto: Produsenten
EFFEKTIVT: Om du ikke gidder å skrubbe og file, kan Baby Foot være løsningen for deg. Gir myke føtter, og alt du må gjøre er å sitte stille. Foto: Produsenten Vis mer

Slik demonstrerer produsenten prosessen på sine hjemmesider:

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer