NYTT TRENINGSTØY? Sjekk ut noen av kjøpetipsene våre under - ingen av plaggene koster mer enn 300 kroner.  Foto: Produsenten
NYTT TRENINGSTØY? Sjekk ut noen av kjøpetipsene våre under - ingen av plaggene koster mer enn 300 kroner. Foto: Produsenten Vis mer

Trening

Slik blir du fresh på trening

Her er vårens lekreste nyheter til under 300 kroner.

Går treningen litt trått?

Få ting gir mer motivasjon eller giv som fresht, nytt treningstøy, og det beste av alt er at det slett ikke trenger å koste en formue.

Ja, joggeskoene dine bør du nok legge litt mer penger i, men det finnes flust av både treningstopper, treningstights og sportsbh-er til en rimeligere penge.

Bare sjekk her!

LES OGSÅ: Frister sofaen mer enn trening?

FÅ NY MOTIVASJON: Det er ikke sikkert at det er mer som skal til enn litt nytt treningstøy - ikke trenger det å koste så mye heller.  Foto: AntonioDiaz - Fotolia
FÅ NY MOTIVASJON: Det er ikke sikkert at det er mer som skal til enn litt nytt treningstøy - ikke trenger det å koste så mye heller. Foto: AntonioDiaz - Fotolia Vis mer

Velg treningstøy i friske farger

Ikke bare kan de nye treningsklærne i seg selv påvirke motivasjonen din, men også fargene har en psykologisk effekt på humøret og sansene dine.

- Oransje, gult, rødt, i tillegg til lilla, er sterke farger som gir oss energi, har Dagny Thurmann-Hoelseth, kreativ leder hos Fargerike, tidligere uttalt til KK.no.

Hun kan fortelle at mange sko- og klesmerker, som for eksempel Nike og Adidas, er flinke til å bruke disse fargene. Det samme gjelder hos treningsstudioene - som selvfølgelig ikke er uten grunn.

(Kr 149, Gina Tricot). Foto: Produsenten
(Kr 149, Nelly.com) Foto: Produsenten
(Kr 149, XXL). Foto: Produsenten
(Kr 179, Gina Tricot). Foto: Produsenten
(Kr 179, HM). Foto: Produsenten
(Kr 229, Nelly.com). Foto: Produsenten
(Kr 249, Nelly.com). Foto: Produsenten
(Kr 249, Nelly.com). Foto: Produsenten
(kr 249, XXL). Foto: Produsenten
(Kr 279, XXL). Foto: Produsenten
(Kr 299, Gina Tricot). Foto: Produsenten
(Kr 299, HM). Foto: Produsenten
(Kr 299, HM). Foto: Produsenten
(Kr 299, Nelly.com). Foto: Produsenten
(Kr 299, Nelly.com). Foto: Produsenten
(Kr 299, Nelly.com). Foto: Produsenten
(Kr 199, Gina Tricot). Foto: Produsenten
(Kr 129, Cubus). Foto: Produsenten
(Kr 129, Cubus). Foto: Produsenten
(Kr 129, Cubus). Foto: Produsenten
(Kr 129, HM). Foto: Produsenten

Oransje, gult, rødt og lilla er også blant de aller hotteste fargene på treningstøy denne sesongen, i tillegg til blått og mye mønster.

– En sporty livsstil er supertrendy om dagen, og den urbane jenta bruker løpetightsen like mye i bybildet, så vel som på trening, har Silje Landevåg, gründer av Getinspired.no, tidligere fortalt KK.no.

BALANSE: Spesielt med yoga og pilates kan det være lurt å se etter treningstøy som er mykt og lett tøyelig.  Foto: Per Ervland
BALANSE: Spesielt med yoga og pilates kan det være lurt å se etter treningstøy som er mykt og lett tøyelig. Foto: Per Ervland Vis mer

LES OGSÅ: Advarer sterkt mot ny treningstrend

Egner seg godt til sal-trening

I tillegg til treningstopper, løpejakker og sportsbh-er, finnes det også en rekke treningsbukser og tights til en billigere penge.

Hvis du har planer om å delta på et løp i nærmeste fremtid, kan det nok være lurt å investere litt mer penger i løpetightsen din - spesielt hvis det fortsatt er litt kaldt ute, men de rimeligere alternativene egner seg godt til blant annet sal-trening.

(Kr 299, HM). Foto: Produsenten
(Kr 299, Nelly.com). Foto: Produsenten
(Kr 199, Cubus). Foto: Produsenten
(Kr 199, HM). Foto: Produsenten
(Kr 199, Nelly.com). Foto: Produsenten
(Kr 249, Cubus). Foto: Produsenten
(Kr 249, Gina Tricot). Foto: Produsenten
(Kr 249, G-sport). Foto: Produsenten
(Kr 249, HM). Foto: Produsenten
(Kr 299, Gina Tricot). Foto: Produsenten
(Kr 299, G-sport). Foto: Produsenten
(Kr 299, G-sport). Foto: Produsenten

Du finner også mye fint treningstøy som egner seg godt til Yoga.

Ifølge tv-profil og yogaekspert Vibeke Klemetsen bør du da se etter materialer som er ekstra myke og tøyelige - noe som er hensiktsmessig innen denne treningsformen, siden man tøyer kroppen såpass mye.

Hun anbefaler også at du unngår bh med spiler eller belter, og at du gjerne går for treningstøy som er sømløst.

LES OGSÅ: Treningen som former rumpa

Ikke vask treningstøyet for ofte

De fleste av oss svetter litt, eller mye, når vi trener, og som følge av dette er treningstøy noe av det som oftest havner i vaskemaskinen.

Selv om klærne kanskje «føles» skitne, er det imidlertid ikke sikkert at de behøver å vaskes. De fleste treningsklær, og særlig klær med antibakterielle midler i seg, er nemlig laget slik at de skal transportere ut svette og motvirke svettelukt.

Derfor skal du faktisk kunne bruke tøyet i flere dager, uten at du føler deg ekkel eller stinker - ikke minst reduserer det slitasje på treningstøyet.

BØR IKKE VASKES FOR OFTE: Klesvasken er noe av det som sliter mest på treningstøyet ditt, og ifølge eksperten trenger du ikke vaske det så ofte som du kanskje trodde.  Foto: Thinkstock
BØR IKKE VASKES FOR OFTE: Klesvasken er noe av det som sliter mest på treningstøyet ditt, og ifølge eksperten trenger du ikke vaske det så ofte som du kanskje trodde. Foto: Thinkstock Vis mer

- Hvor ofte man vasker tøyet er litt uavhengig fra person til person, men strengt tatt behøver du ikke vaske det så ofte som mange tror, har John Øivind Hauge, butikksjef ved Anton Sport Colosseum i Oslo, tidligere uttalt til KK.no.

Ifølge Hauge er ordinært treningstøy laget slik at det skal tåle mellom tre og fire økter før det behøver maskinvask, og treningstøy som har antibakterielle midler i seg kan vaskes enda sjeldnere.