<strong>SKILLE:</strong> Det er fort gjort å få et bikiniskille når du for eksempel soler deg med en bikinitopp med stropper.  Foto: Getty Images/Digital Vision
SKILLE: Det er fort gjort å få et bikiniskille når du for eksempel soler deg med en bikinitopp med stropper. Foto: Getty Images/Digital Vision Vis mer

Solbrun

Slik blir du kvitt bikiniskillet!

Uten å tilbringe timevis på nudiststranda.

Publisert
Sist oppdatert
Sommeren er ikke bestandig den enkleste tiden for oss kvinner, og nå som sol (forhåpentligvis) og ferie er på vei, er det nok en del som kanskje stresser litt ekstra.

For mange dreier nemlig denne tiden seg først og fremst om å komme i «form», slik at vi passer inn i den nye bikinien. Deretter skal vi stelle hud, føtter, hender, og ansikt, og ikke minst få litt farge på kroppen (med solfaktor!), slik at vi ser freshe og sommervakre ut.

Som om ikke alt dette var nok til å ta pusten fra den mest selvbeherskede kvinne, så har vi også disse «grufulle» bikiniskillene å ta hånd om.

For selv om det for noen er fullstendig akseptabelt å sprade rundt naken på stranda, vil de fleste antagelig ha på seg en liten underdel og overdel når de soler seg blant andre folk.

Dermed er det også helt naturlig å få disse kritthvite (og noe ulekre) merkene på rumpe og bryst.

Men er det egentlig noe å få gjort med det, bortsett fra å kaste klærne?

LES OGSÅ: Slik får du brunfargen til å vare

Bruk selvbruning

- Ja, sier Vincent Kolb, selvbruningsspesialist hos Demandatan – et mobilt spraytanningselskap i New York.

Kolb er en av skjønnhetsekspertene til helsemagasinet Shape (ekstern lenke), og han har en ganske enkel (og ikke så overraskende) løsning på akkurat dette problemet – nemlig selvbruningskrem.

- For å få vekk den verste skillet, kan du «fylle inn» de bleke områdene med et selvbruningsprodukt, forklarer han.

Ifølge Kolb bør du først eksfoliere huden din, slik at du blir kvitt alle døde hudceller, som kan ha en innvirkning på hvor jevn brunfargen på skillet blir.

- Etter at du har gjort dét kan du smøre deg med selvbruningskrem på skilleområdene. Gjør dette på kvelden, slik at selvbruningsproduktet får tid til å virke skikkelig. Morgenen etter smører du på et nytt lag og lar det tørke inn, sier han.

LES OGSÅ: Det perfekte tidspunktet for selvbruning

Jevn farge

Også Sara Gabrail, hudpleier hos Karl Johan Hud & Kroppspleie (ekstern lenke), anbefaler bruk av selvbruning for å bli kvitt de verste skillene.

- Det du kan gjøre er å ta litt selvbruning akkurat der det er lyst. Det kan være litt vanskelig å få det jevnt, så du må nok gjøre det litt oftere, sier hun til KK.no.

Et annet tips for å unngå ujevn farge er faktisk å ta en stor sminkekost, ha litt av selvbruningsproduktet på kosten og påføre et jevnt lag på skillet.

Eventuelt kan du bruke en bomullsdott eller q-tip for å påføre selvbruningsproduktet, slik at du ikke får for mye farge utenfor skillet.

Det kan også lønne seg å bruke en selvbruningskrem som inneholder bronzer. Den er ofte litt mørkere og dermed blir det enklere for deg å se akkurat hvor du smører kremen/produktet.

LES OGSÅ: Blir brunfargen borte av å bade i klorvann?

Smink det bort

Dersom det for eksempel kun er skillet etter bikinistroppene du ønsker å bli kvitt, og du vil unngå klisset med selvbruning, kan du, ifølge Gabrail, også bruke litt sminke på det hvite området.

- Hvis du bare vil ha det bort en bestemt dag, eller til en bestemt anledning, kan du gjerne bruke litt sminke, som for eksempel litt solpudder. Dette vil imidlertid forsvinne så fort du dusjer, eller hvis du går rundt lenge, så en god selvbruner, som for eksempel St.Tropez, er veldig bra. Den får du ikke skjolder av heller, sier hun.

En annen ting som kan skje når du soler deg, er at du blir solbrent. Etterhvert som den solbrente huden leges kan den faktisk bli en mørkere og annen farge enn på resten av kroppen.

Plages du av et slikt skille anbefaler Gabrail at du skrubber deg (pass på at du ikke begynner med dette for raskt etter at du har blitt solbrent).

- Da er det faktisk bare å skrubbe så ofte du kan, forklarer hun.

Eksfoliering er uansett viktig når du skal ut i solen. Det samme gjelder bruk av solkrem - og særlig på områdene der du har et hvitt skille.

Skal du bruke en annen bikini hvor du blotter de hvite områdene, bør du bruke ekstra sterk solfaktor på disse områdene. Dette gjelder også for områdene der du eventuelt har brukt selvbruning - huden din er fortsatt ekstra sensitiv overfor solen, selv om den ser brun ut.

En annen ting du bør være obs på er at selvbruningsprodukter og sol kan forårsake noen problemer.

Sammen med lys kan de kjemiske stoffene i selvbrunere være allergiframkallende for noen.

LES OGSÅ: Slik sminker du vekk rødfargen

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer