Kosthold

Slik blir du kvitt de siste kiloene

Ikke gi opp for tidlig.

Slik blir du kvitt de siste kiloene
Publisert
Sist oppdatert
Et av de problemene som slankere oftest møter, er hvordan de skal kvitte seg med de siste kiloene. Målet er noen få kilo unna, og plutselig stagnerer vektnedgangen.

- Vekten kan stagnere, enten ved at du spiser mer enn du trenger, eller fordi du spiser for alt lite, forklarer KKs kostholdsekspert Jeanette Roede i nettmøte med kk.nos lesere.

Hvis du panisk går over til å spise for lite mat, går kroppen din inn i «sultemodus» og suger til seg alt den kan fra den maten du faktisk spiser. Fortsett heller med de samme fast måltidene som hittil har fått deg ned i vekt.

- Man er aldri så sårbar for å legge på seg som når man er «nyslanket». Kroppen vil motarbeide deg fordi den ønsker å komme tilbake til utgangspunktet, og tenker at målet er nådd og at man kan slappe av, sier Jeanette.

Hun anbefaler at man holder fast ved de sunne matvanene og fortsetter med fysisk aktivitet, så forsvinner til slutt også de siste kiloene. Jill Jahrmann, som er KKs treningsekspert, er enig:

- Med godt kosthold og skikkelige treningsvaner vil kroppen din nå dit den skal. De siste kiloene tar mye lenger tid enn de første, så ikke stress, det vil bare gjøre vektnedgangen vanskeligere. Finn deg til rette i den nye kroppen din, gratuler deg selv, og gå inn for å stabilisere kost og trening, da når du det optimale sluttresultatet, sier Jill.

Når målet først er nådd, må du gradvis sørge for å finne en livsstil som har deg beholde den nye vekten.

- Nå begynner del to av vektreduksjonsprosessen: å lære å holde vekten. Det skjer via gradvis opptrapping av kaloriinntak, og å finne den gylne middelvei, sier Jeanette.


LES OGSÅ:
 • Tykk? Jeg? • Slik blir du kvitt de siste kiloene
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer