Uvaner

Slik blir du kvitt en uvane

Biter du i stykker penner, negler, eller vipper stresset med foten?

UBEVISST: Du er ikke alene om å ha irriterende uvaner. Alle har vi noe vi kunne ønske vi klarte å slutte med, og pennbiting er kanskje en av de mest vanlige uvanene. Foto: All Over Press
UBEVISST: Du er ikke alene om å ha irriterende uvaner. Alle har vi noe vi kunne ønske vi klarte å slutte med, og pennbiting er kanskje en av de mest vanlige uvanene. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tygger du på håret ditt når du ser på tv? Eller kanskje du rister med foten, klikker febrilsk med pennen du har i hånden eller enda verre: du piller deg i nesa.

Vi har alle våre uvaner, og ofte legger vi ikke engang merke til når vi gjør dem. Visste du for eksempel at nesten ti prosent av oss biter negler?

Det er en grunn til at dette kalles uvaner, det er nemlig ikke godt for noe. Har du en dårlig kroppsholdning kan du få ryggproblemer, og klemmer du kviser kan du få arr. Faktisk er mange uvaner sjenerende, irriterende og plagsomt. Så hvorfor slutter vi ikke bare med det? Det er nok lettere sagt enn gjort.

LES OGSÅ: Uvanene som er bra for deg

Plagsomt for deg og andre

– Uvaner som neglebiting og lignende er ofte noe vi tilegner oss i stressende perioder. Dessverre er ofte dette noe som vedvarer, til tross for at stresset kanskje avtar. Vi har altså rukket å få integrert en uvane i kroppen, forteller KK-ekspert og livsstilscoach hos Din Life Coach, Christine Otterstad.

Hun tror det er de færreste av oss som er bevisst på at vi gjør disse uvanene, men at det har blitt mer som en «rutine».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer