Date

Slik blir du likt

Det enkle trikset som funker enten du skal på date eller i møte med sjefen.

Foto: Clover / Image Source
Foto: Clover / Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Dropp den kalde colaen, den nedkjølte champagnen eller isvannet hvis du vil bli godt likt.- Vil du ha melk i? Eller kanskje sukker? Dette er spørsmålene du bør ha klar hvis du vil gjøre et godt inntrykk.

Det skal være varmt

Men det kan også holde å bare tilby en kopp med rykende varm drikke i. Forskere har nemlig avslørt at hvis du vil gjøre et godt inntrykk hos andre mennesker, bør du tilby noe hett. Kanskje noe å tenke på neste gang du skal på en spennende date eller i lønnsforhandliger med sjefen?

Gir positive assosiasjoner

Om du byr på te, kakao eller kaffe er ikke så nøye, det er varmen som teller, skriver Daily Mail. I følge forskerne får det å motta en kopp med noe varmt oss til å se mer positivt på den andres personlighet. Forskerne mener at vi fra naturens side er programmert til å søke varme, og at den fysiske varmen utløser en rekke positive assosiasjoner i hjernen.
 • 11 måter å sjarmere ham på
 • Holder det på å rakne for deg?
 • Dette gjør deg sexy
 • Du endrer oppførsel

  Studien er foretatt ved Yale University.- Effekten fra den høye temperaturen påvirker ikke bare hvordan vi ser på den som byr oss på en kopp. Den påvirker også hvordan vi oppfører oss selv. Fysisk varme får oss til å se på den andre personen som varm og generøs. Men det gjelder også vår egen oppførsel, sier Dr Johan Bargh, professor i psykologi ved Yale. Ikke nok med at å få varm drikke får oss til å bli varmere og snillere. Det får oss også til å se på den andre som vakrere, mer intelligent og suksessfull, skal vi tro forskerne. De mener at vi fra naturens side vil søke varme, ettersom vern mot kulde er en nødvendighet for å holde seg i live. LES OGSÅ:
 • Kyss deg lykkelig
 • Digg deg selv
 • Dump singellivet på 30 dager
 • Spis deg skjønn, smart og sunn
 • Maten du kan trøstespise
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer