Helse & Livsstil

Slik blir du sprek og sunn på stranda

Deilige dager på stranda er for mange det beste med hele sommeren. Slik holder du deg sunn og sprek i vannkanten.

Litt jogging med kjæresten i strandkanten er også god trim.
Litt jogging med kjæresten i strandkanten er også god trim. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Å være i nærheten av vann gir deg et vell av muligheter til å trene på litt andre måter enn du gjør ellers. Det mest innlysende er selvsagt svømming, en treningsform som både brenner mange kalorier og virker svært lite belastende på kroppen.
 • Les også: Svøm for livet

 • Liker du ikke å svømme, har du mange andre muligheter:

  Vannpolo spilles egentlig i basseng, men det trenger ikke være så seriøst, og kan gjerne spilles til sjøs også. Det skal foregå på dypt vann, noe som gir veldig god treningseffekt (men pass på - du blir sliten!) Du får både styrke og kondisjon. I utgangspunktet skal det spilles mellom to sjumannslag, men har du færre venner med deg på stranda enn som så, trenger dere ikke stille fulle lag. Hovedpoenget er bevegelse og moro. Mer om vannpolo kan du lese her.

  En frisbee tar liten plass i standbagen, men kan være opphavet til mye moro og mye trim. Du kan få med deg en venn og kaste frem og tilbake. Gjør dere det i vannet, blir det tyngre å bevege seg, og treningseffekten større. Vil dere lære mer om seriøs frisbeeteknikk, finnes det infoformasjon om dette her.

  Sandvolleyball er bra saker hvis du har tilgang på et nett. Dann et eget lag sammen med venner, eller be om å få spille på andres. Reglene er nesten helt like som for volleyball, men banen er noe mindre og man er litt strengere på reglene om ballkontakt. Reglene for sandvolleyball finner du her.

  Det viktigste du må huske på når du er på stranda, er å drikke nok vann. Både sola og eventuelle aktiviteter gjør at kroppen fort tørkes ut.

  - Vann den beste tørstedrikken, sier KKs kostholdsekspert Jeanette Roede. Synes du vanlig vann blir kjedelig, har hun flere forslag til vannvarianter og annet kalorifattig drikke her.

  Frukt er sunt og godt, og det høye vanninnholdet hjelper også til med å forhindre uttørking av kroppen. Sommerens røde, søte slagere er vannmelon og jordbær. begge deler har mye vann i seg, og mange sunne næringsstoffer.

  Skal du spise på stranda, kan det bli kjedelig med svette brødskiver. prøv for eksempel en frisk salat. har du med deg en kjølebag, holder den seg godt. Jeanette Roedes tips til sommersunne retter finner du her.

  Andre salatforslag med mye mat i:
 • Roastbiff-salat
 • Krabbesalat
 • Salat med ost og jordbær

 • Husk solvettreglene! Å være på stranda er en belastning for huden, og i tillegg til solforbrenning og det ubehaget det medfører, kan uvettig soling få skumlere konsekvenser på sikt.

  - Sol er bra for oss. Det produserer D-vitamin og stimulerer utskillelsen av lysthormoner. Men det er viktig å bruke hodet, sier overlege Nils Jørgen Mørk ved Rikshospitalet.

  Dette er noen gode huskeregler:
 • Beveg deg fremfor å ligge stille hele dagen
 • Smør deg inn før du legger deg i sola, og gjenta i løpet av dagen
 • Vær ekstra forsiktig i timene midt på dagen, da er sola sterkest
 • Husk solbriller, for øynenes skyld

 • Alt du trenger å vite om solkrem finner du her.

  Juhu, det er sommer!
  Juhu, det er sommer! Vis mer
  En rockering er super trim hvis du vil trene litt alene.
  En rockering er super trim hvis du vil trene litt alene. Vis mer
  Litt jogging med kjæresten i strandkanten er også god trim.
  Litt jogging med kjæresten i strandkanten er også god trim. Vis mer
  Sandvolleyball er morsomt og sprekt.
  Sandvolleyball er morsomt og sprekt. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer