En matpakke med myke knekkebrød og svett gulost kan lett få deg til å hoppe over lunsjen. Eventuelt kan du la deg friste til å kjøpe lunsjen på den nærmeste kiosken, og ende opp med uødvendig mye kalorier. Men det trenger ikke være så vanskelig å få til en næringsrik, fristende og smakfull matpakke som gjør at du ikke er utsultet til middag. Med disse tipsene blir den uimotståelig for både barna og deg selv, skriver Matportalen.no (Ekstern lenke).LES OGSÅ: 12 tips til en smart lunsj1-2 ulike grove brød eller grove rundstykker, knekkebrød eller fullkornstortilla Minst tre forskjellige typer frukt og grønnsaker 1-2 typer kjøttpålegg Ost Leverpostei Egg Fiskepålegg, gjerne i småpakker Godt drikke Se gjerne etter nøkkelhullsmerket, som betyr at matvaren er et sunnere alternativ med mindre fett, salt og sukker, og mer fiberDisse matvarene inkluderer byggestenene som er sentrale i matpakken. Grønnsaker (knaskegulrøtter, salat), grovt brød, pålegg (kjøtt, fisk, ost eller egg), fisk, frukt og drikke. LES OGSÅ: Ikke varm opp denne restematen
Dette bør matpakken inneholde
Matpakken består ofte av det du tilfeldigvis har i kjøleskapet. Resultatet er at den blir lik hver dag, og kjedelig. For at lunsjen skal være et måltid du ser frem til er variasjon noe av det viktigste. Men veldig mange blir styrt av vanene sine, og det viktigste grepet for å ta tilbake kontrollen, er blant annet å inkludere ukens matpakker på handlelisten. Skriv gjerne opp matvarer som fortsatt gjør det mulig å improvisere:Ikke glem innpakningen
Når du har lykkes med en litt mer spennende matpakke, er det synd å ødelegge den med dårlig innpakning som likevel gjør maten udelikat. Husk å legge frukt og grønnsaker i en egen boks slik at det ikke moses. Eventuelt avfall kan du ogs legge tilbake i boksen. Hvis du skjærer opp frukten på forhånd kan du ha over litt juice, lett vaniljekesam eller sitronsaft, slik at den ikke blir brun.Ha et utvalg av bokser som passer til forskjellig mat, gjerne med flere rom. Pass på at de er så tette at du kan ha med mat som er fuktig. Vanlig matpapir eller plastfolie fungerer bra til brødskiver. Eventuelt finnes det poser i passende størrelser med "glidelås"-lukking. Hvis maten skal være kald finnes det matbokser med små kjøleelementer. Da bør den helst holde en temperatur på 4 grader for å unngå snikende bakterier. LES OGSÅ: Spis en lettere lunsj - gå ned 11 kilo på ett årLes artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger