Reker

Slik blir rekemiddagen sunnere

- Bør spises med fornuftig tilbehør for å sikre næringsinnholdet, mener ernæringsfysiolog.

REKER: Hva pleier du å servere til den klassiske sommerretten? Ifølge ernæringsfysiologen kan det nemlig være lurt å gi plass til noe litt mer næringsrikt enn loff og majones. Foto: nickola_che - Fotolia
REKER: Hva pleier du å servere til den klassiske sommerretten? Ifølge ernæringsfysiologen kan det nemlig være lurt å gi plass til noe litt mer næringsrikt enn loff og majones. Foto: nickola_che - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Endelig begynner sommeren å nærme seg.

Og hva er vel ikke bedre da, enn å tilbringe en sommerkveld ute på terrassen med ferske reker og hvitvin i glassene?

Spiser du ofte reker og er opptatt av å spise sunt, da kan det være lurt å tenke over hva du serverer sammen med rekene.

Ifølge ernæringsfysiologen er ikke reker så næringsrikt i seg selv.

LES OGSÅ: Slik kjøler du ned vinen på 6 minutter

Server med grønnsaker

- Reker er en kjempefin kilde til protein og vitamin D, men inneholder svært lite av andre næringsstoffer, forteller Marie Brochmann, som har en bachelorgrad i ernæring fra Atlantis Medisinske Høgskole og er ernæringsrådgiver ved ICON studio.

- Rekene bør derfor spises med fornuftig tilbehør, for å sikre næringskvaliteten i måltidet, forteller hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer