Sunn Snacks

Slik blir sunn mat usunn

Nøtter og tørket frukt er sunnere enn sjokolade, men ikke lur deg selv.

Mennesker som spiser nøtter, spiser mindre alt i alt.
Mennesker som spiser nøtter, spiser mindre alt i alt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du heller sunn olivenolje i middagen, blander inn helsebringende nøtter i woken, og koser deg med sunn fruktjuice over brødfjøla. Likevel står vektnåla på stedet hvil. Skulle det ikke lønne seg å velge sunt?
 • Stjernenes syke snacks
 • Guide til sunnere godteri
 • Jo, men husk - alle de sunne greiene, som olivenolje, frø, nøtter og juice skal være et substitutt, ikke et tillegg til akkurat det samme du alltid har spist, skriver LiveScience. Det blir ikke sunnere om du ikke kutter ut noe, når du legger til sunne ting. En kalori er en kalori. Du kan bli feit av slankemat. Bli bevisst, og unngå å gå i fella.
 • Skamløs snacks
 • Tørket frukt

  I løpet av 10 år har forbruket av tørket frukt og nøtter nesten doblet seg, melder forbrukernettsiden Samvirke.dk. Og hva er vel sunnere enn frukt? Vel, ikke tørket frukt. Når all fuktighet fra frukten er borte, blir du ikke mett så fort, og da er det vanskelig å holde oversikten over hvor mange små fruktbiter du faktisk har fått i deg. For hver håndfull får du i deg 50-100 kalorier, og tar du mange håndfuller.
 • Helsunn helgekos
 • Nøtter

  Selv om du velger nøtter som ikke er badet i olje og salt, har godbitene kalorier. Spis en liten håndfull nøtter, og få med deg magnesium og vitaminer, men også rundt 200 kalorier i samme slengen. Ti cherrytomater har bare 18 kilokalorier, til sammenligning. - Nøtter er sunt og godt, men inneholder også mye kalorier, så skal du ned i vekt, må du passe på mengdene. Nøtter inneholder 85 prosent umettede fettsyrer, proteiner og fiber i tillegg til vitaminer og mineraler. Varier gjerne mellom flere slag nøtter. Cashewnøtter inneholder mye magnesium og er ikke blant de mest kaloririke: 583 kalorier per 100 g, sier kostholdsekspert Jeanette Roede.
 • Snacks med god samvittighet
 • Lar oss lure

  Selv om en matvare er fettfri er den ikke uten kalorier, men likevel har vi en tendens til å spise cirka tretti prosent mer av mat med slike merkelapper på, ifølge studier ved Cornell University. Går kaloriregnskapet ditt i balanse? Ta testen her!

  Håp for nøtteknaskere

  Forskere har tidligere vist at 13 gram nøtter om dagen kan redusere risikoen for hjertesvikt med 30 prosent, skriver Daily Mail. Og det er takket være nøttens høye konsentrasjon av omega-3 fettsyrer.Og her øyner vi et nøttelite håp: selv om nøtter har mange kalorier, hevder forskere at du ikke nødvendigvis vil legge på deg dersom du spiser mye nøtter. De ser at mennesker som spiser nøtter, spiser mindre alt i alt. De spiser nøtter som et lite mellommåltid og spiser dermed mindre til lunsj, hevder de.Men husk at ikke alle nøtter er like sunne. Det kommer an på måten nøttene er produsert på. Noen nøtter har for eksempel store mengder med salt eller er ristet i honning.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.