Trene

Slik blir treningen morsom igjen

Er det et tiltak å komme i gang? Her er tipsene du trenger.

VARIASJON ER VIKTIG: Hvis du syns treningen har blitt ensformig kan det raskt bli morsommere hvis du finner noen nye hjelpemidler som trening med ball, strikk eller rockering. Foto: Colourbox.com
VARIASJON ER VIKTIG: Hvis du syns treningen har blitt ensformig kan det raskt bli morsommere hvis du finner noen nye hjelpemidler som trening med ball, strikk eller rockering. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Trening er godt av mange grunner.Likevel motivasjon viktig, særlig hvis du er blant dem som seg på trening. Kanskje du teller ned tiden til økten er ferdig, eller du kommer deg ikke på trening i det hele tatt. Det finnes imidlertid noen gode tips som gjør at treningen blir morsom igjen, skriver Askmen.com (EKSTERN LENKE).LES OGSÅ: Slik får du vårkroppen

Få et nytt mål

Hvis målet ditt har vært å få en flatere mage helt siden januar, kan det være på tide med et nytt mål.Lag deg et nytt mål som gir deg mulighet til å forandre på treningen. Hvis styrketrening har vært fokuset en stund kan det kanskje hjelpe å satse på kondisjonstrening en periode. Et eksempel er å melde deg på et løp for å ha noe å jobbe mot.

Ta med treningen utendørs

Sommeren nærmer seg, og som regel synker lysten til å trene inne på et treningssenter drastisk. Men hvorfor ikke ta med treningen ut?Miljøet rundt deg er viktig for at du skal være motivert og ha det gøy når du trener. Alternativer til treningssenteret kan være å ta med noen vekter utendørs, ta en joggetur eller finne andre aktiviteter som også gir deg trening som klatring, sykling, kajakk eller tennis.LES OGSÅ: Nei, du kan ikke trene for mye

Ta med deg musikk

Musikk gjør ikke bare treningen morsommere, men det kan også gi deg bedre utholdenhet, og for å oppnå dette er tempoet på musikken sentralt. Finn din favorittmusikk med et høyere tempo og legg det inn på spilleren din. Følg denne lenken for å finne spillelisten med favorittene til KK.no-redaksjonen.

Finn nye treningsapparater

Det er ikke lenger slik at det eneste du kan bruke på trening er frivekter, benkpress eller din egen vekt. Derfor er det ikke så vanskelig å finne nye apparater hvis treningen er blitt kjedelig. Et godt alternativ er å forsøke noe nytt som for eksempel trening med strikk eller ball. Andre alternativer er balansebrett som styrker musklene, i tillegg til å forbedre balanseevnen. Rockering er også god trening, eller hoppetau hvor du faktisk kan forbrenne 1000 kalorier i timen.

Finn en treningspartner

Til slutt kan en treningspartner hjelpe på motivasjonen. Det kan selvfølgelig være hvem du vil og noen du trives sammen med, men ideelt sett burde partneren være litt bedre trent enn du er, slik at du blir motivert til å komme opp til vedkommendes nivå. LES OGSÅ: Er du skrubbsulten etter trening?Dette kan også være lønnsomt hvis du akkurat har begynt å trene og har spørsmål rundt hvordan du best kan bruke et apparat, eller andre spørsmål som måtte dukke opp. Dette kan det hende partneren din kan svare på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer