KK.NO: Glad i tomater? Det er bra, for denne smakfulle og anvendelige frukten (ja, det er faktisk en frukt) havner i supermat-kategorien på grunn av sine helsefremmende egenskaper.
Det viktigste stoffet tomaten inneholder er antioksidanten lykopen, og faktisk er det slik at jo rødere tomaten er i fargen, jo mer av dette stoffet inneholder den.
Slik bør du oppbevare dem
Er du blant dem som legger tomatene i kjøleskapet? Det burde du ikke, for det ødelegger konsistensen deres. De blir kornete og smaker dessuten mindre når de spises kjøleskapskalde.
Tomater bør lagres på kjøkkenbenken, og dersom de henger fast på tomatstilken er det bare å la dem ligge slik. Men, dersom tomatene ikke henger på stilken sin, bør du legge dem opp ned.
Da forhindrer du at luft trenger inn i stilksåret, og også at fuktighet forsvinner ut av tomaten, og dermed vil den holde seg fin lenger.
PS! Om du har kjøpt mange tomater på én gang, kan du med fordel gi dem en vask i eddikvann (1 del eddik, 3 deler vann) for å drepe eventuelle muggsporer slik at ikke tomatene mugner før du rekker å spise dem opp.
Er tomatene blekrøde?
Tomatene du finner i butikken er ikke alltid skikkelig modne og røde. Men tomater vil faktisk modnes på kjøkkenbenken. Om du ønsker å få fart på denne modingsprosessen kan du legge tomatene sammen med en banan eller et eple, for etylengassen disse utsondrer påvirker tomatene og får dem til å modne og bli rødere raskere.
LES OGSÅ: Lag tomatpesto på fem minutter
Flere kjøkkentriks

Enten du elsker å kokkelere, eller synes det er et mas - her har du flere smarte triks som gjør kjøkkenlivet enklere:

- Så lett lager du majones: Det er slett ikke vanskelig å lage majones fra bunne nav. Da slipper du alle tilsetningsstoffene i den ferdigkjøpte.
- Se hva du kan bruke isbitbrettet til: Frys ned vinrester, kryddersmør, eller kaffeisbiter til iskaffen, for eksempel.
- Slik varmer du maten best i mikroen: Restemiddag? I så fall er det lurest å plassere maten i en ring med hull i midten på tallerkenen før du varmer den i mikroen. Da blir oppvarmingen jevnere.
- Dette trikset gir perfekt kokte egg: Den beste måten å koke egg på er faktisk ikke å la vannet koke, men la eggene trekke i kjelen etter at vannet har fått et oppkok.
- Slik får du saftig kyllingfilet hver gang: Aldri mer tørr kyllingfilet om du bruker denne stekemetoden.
- Stek bacon i ovnen: Perfekt om du skal steke mye, eller ikke har tid til å stå og passe på stekepannen.