Å ha et rent og ryddig kjøleskap er uansett en god ting, men det hjelper fint lite om temperaturen der inne ikke er riktig. Hvis det blir mer enn syv grader vil for eksempel rått kjøtt som kjøttdeig eller kyllingfileter bli dårlig veldig raskt.

Viktig med riktig plassering
At kjøleskapet holder lav nok temperatur er én ting, men i tillegg har faktisk måten du organiserer kjøleskapet på betydning.For vet du hvor du bør oppbevare hva slags mat, eller plasserer du bare alt helt tilfeldig inne i kjøleskapet?
Det burde du ikke, for selv om kjøleskapet er satt på en viss temperatur, vil den variere inne i kjøleskapet, og spesielt om du åpner det ofte.
LES OGSÅ: Maten du kan spise etter utgått dato
Varmluft stiger
Du vet sikkert dette: At varmluften stiger. Det betyr at det er kaldest nederst i kjøleskapet og innerst mot den bakre veggen, der kjøleelementene befinner seg. Det er varmest i toppen av kjøleskapet.I tillegg vil matvarene som står i døren bli utsatt for temperaturendringer hver gang du åpner kjøleskapet, og selvsagt spesielt om du lar døren stå åpen en stund.
Dette betyr at på den nederste hylla i kjøleskapet bør du oppbevare lettbedervelig mat - som kyllingfileter, kjøttdeig eller fisk. Dette er stedet i kjøleskapet som er kaldest.
På samme hylle, eller hylla rett over hvis det ikke er plass, bør du ha melkeprodukter som melk, rømme, yoghurt, smør etc., da disse også lett kan bli dårlige. Å ha dette i døren er ikke ideelt.
I døren kan du heller oppbevare matvarer med lang holdbarhet, som brus og farris, ketchup, sennep, soyasaus og lignende.
LES OGSÅ: Derfor bør du unngå overfulle kjøleskap
Egg skal heller ikke stå i døren, selv om mange kjøleskap har eggeholder her. Ha heller eggene i kartongen sin, og plasser den så langt ned i kjøleskapet som mulig.
Hva med grønnsaksskuffen?
De to skuffene nederst er ment for å oppbevare frukt og grønnsaker. De lukkede skuffene hjelper til å bevare fuktigheten, og her nede finnes ingen kjøleelementer, så det blir ikke for kaldt for grønnsakene. Sjekk også triksene for å få liv i slappe grønnsaker.Det er ikke alle grønnsaker som trenger å ligge i kjøleskapet.
Noen har det bedre på kjøkkenbenken. Dette gjelder for eksempel tomater og agurk. Har du avocado som ikke er moden? Slik bør du oppbevare den for å få fart å prosessen.
LES OGSÅ: Slik forlenger du matens holdbarhet