Ingefær er en smakfull rot med mange bruksområder som stadig flere nordmenn får øynene opp for.
Er du en av dem som sverger til ingefær i fersk form når du kokkelerer på kjøkkenet, eller har litt ekstra liggende til te, eller fredagssushien? Da har du helt sikkert merket at det ikke er bare bare å fjerne skallet uten å skjære bort unødvendig mye av roten.
KK.no har tidligere delt enkle måter å skrelle både hvitløk, poteter og mango på, og nå er det altså ingefærens tur.
LES OGSÅ: Visste du dette om ingefær?
Skrell roten med en teskje
De fleste fjerner skallet fra ingefæren med kniv, og det er slett ikke feil, men den litt ujevne formen på roten gjør at man ofte ender opp med å skjære bort mye mer enn ønsket.
Så hva er den enkleste måten å få skrelt den knudrete roten på? Jo, det er faktisk å bruke noe annet du har liggende i skuffen - nemlig en teskje!
Dette er tipset til matentusiasten Lillian Chou fra Gourmet Magazine. I en kjekk liten videosnutt viser hun hvordan du skreller ingefær i en fei.
LES OGSÅ: Slik hardkoker du egg i ovnen
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger