Ingefær

Slik bør du skrelle ingefær

Enklere enn alt du har gjort tidligere!

INGEFÆR: På grunn av den knudrete formen kan det være vanskelig å fjerne skallet på ingefæren uten å skjære bort unødvendig mye.  Foto: bit24 - Fotolia
INGEFÆR: På grunn av den knudrete formen kan det være vanskelig å fjerne skallet på ingefæren uten å skjære bort unødvendig mye. Foto: bit24 - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingefær er en smakfull rot med mange bruksområder som stadig flere nordmenn får øynene opp for.

Er du en av dem som sverger til ingefær i fersk form når du kokkelerer på kjøkkenet, eller har litt ekstra liggende til te, eller fredagssushien? Da har  du helt sikkert merket at det ikke er bare bare å fjerne skallet uten å skjære bort unødvendig mye av roten.

KK.no har tidligere delt enkle måter å skrelle både hvitløk, poteter og mango på, og nå er det altså ingefærens tur.

LES OGSÅ: Visste du dette om ingefær?

Skrell roten med en teskje

De fleste fjerner skallet fra ingefæren med kniv, og det er slett ikke feil, men den litt ujevne formen på roten gjør at man ofte ender opp med å skjære bort mye mer enn ønsket.

Så hva er den enkleste måten å få skrelt den knudrete roten på? Jo, det er faktisk å bruke noe annet du har liggende i skuffen - nemlig en teskje!

Dette er tipset til matentusiasten Lillian Chou fra Gourmet Magazine. I en kjekk liten videosnutt viser hun hvordan du skreller ingefær i en fei. 

LES OGSÅ: Slik hardkoker du egg i ovnen

Slik bør ingefær lagres

Å fjerne skallet med en teskje er genialt, men det funger imidlertid best jo ferskere roten er. Når den har lagt en stund vil nemlig skallet tykne og bli mer trælete, nesten som en bark, og da bør du ta kniven til hjelp.

Så hvordan kan du holde roten fersk lengst mulig?

Ingefær har meget god holdbarhet, og kan lagres i flere måneder ved gode lagringsforhold. Den beste måten å oppbevare ingefærroten, er å la den ligge i en lukket plastpose i kjøleskapet.

Ikke skrell den før den skal brukes, for om du lagrer den uten skallet, vil den tørke ut mye raskere.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer