Kosthold

Slik bør du spise i 30-, 40- og 50-årene

Disse næringsstoffene mener eksperten du bør fokusere på.

SPIS RIKTIG: Bør man være oppmerksom på hva man bør få i seg etter hvert som man blir eldre? Ifølge eksperten er det et par ting du kan øke inntaket av i 30, 40 og 50-årene.  Foto: Oksana Kuzmina - Fotolia
SPIS RIKTIG: Bør man være oppmerksom på hva man bør få i seg etter hvert som man blir eldre? Ifølge eksperten er det et par ting du kan øke inntaket av i 30, 40 og 50-årene. Foto: Oksana Kuzmina - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager er de fleste opptatt av å opprettholde et sunt og variert kosthold.  Noen vil spise den maten som sørger for at de yter maks på trening, mens andre spiser fordi de ønsker å gi kroppen de næringsstoffene den trenger for å fungere optimalt.

Det er kjempebra å spise sunt og variert, men har du noen gang tenkt på om det er noe du bør være ekstra nøye med å få i deg etter hvert som du blir eldre?

Tine Sundfør, som er klinisk ernæringsfysiolog, forteller til KK.no at det ikke finnes noen konkrete anbefalinger for hva man bør fokusere på i 30, 40 og 50-årene.

- Når en tenker i forhold til kostholdsrådene, så er det slik at personer i 60 og 70-årene har egne råd, da vi ser at disse har et økt behov for blant annet vitaminer og mineraler. Personer i 30, 40 og 50-årene har ikke konkrete anbefalinger som skiller seg fra anbefalingen for voksne.

- Når det er sagt, er det selvsagt noen næringsstoffer en bør prøve å få i seg mer av i takt med kroppens aldringsprosess, sier hun.

LES OGSÅ: Brystene merker aldringstegnene først

Spis protein og tren styrke i 30-årene

Muskler blir bygd opp og brutt ned kontinuerlig, en prosess som er velbalansert hos unge i 20-årene. Men når vi derimot fyller 30, er nedbrytningen større enn oppbygningen og vi får redusert muskelkraft.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer