Negler

Slik bør du stelle neglebåndene dine

De trenger faktisk ekstra pleie nå som kulda setter inn.

NEGLEBÅND: Neglebåndene bør ikke klippes, da de kan bli såre, vonde, stygge og betente dersom du gjør dette, sier eksperten. Foto: REX/Martin Lee/All Over Press
NEGLEBÅND: Neglebåndene bør ikke klippes, da de kan bli såre, vonde, stygge og betente dersom du gjør dette, sier eksperten. Foto: REX/Martin Lee/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er inne i en litt kaldere periode, og kaldere skal det bli. Dette tørre, kalde klimaet merkes ikke bare på humøret. Rent fysiske endringer forekommer også, naturligvis, og mange av oss merker at både hud, hår og negler trenger litt ekstra stell og kjærlighet nå i høst- og vintermånedene.

Når hendene er tørre, smører du dem med en god, fet håndkrem, men hva med neglebåndene. De som kryper oppover neglene, sprekker og blir ømme og såre? Skal du egentlig fjerne dem?

LES OGSÅ: Her vises aldringstegnene først

Ikke klipp dem!

– Nei, det skal du ikke. Hvis du for eksempel klipper neglebåndene, blir de ofte røde og såre, samt at huden beskytter seg ved å vokse fortere, ergo så blir dette noe du alltid må fortsette å gjøre, har Karianne Kvalheim hosNeglAkademiet tidligere fortalt KK.no.

Hun sier det ikke er så vanlig å klippe neglebånd her til lands, men gjør du det, bør du slutte.

– Hvis du klipper dem er sjansen for å klippe for mye stor, og du kan fort få infeksjoner. Huden ser også ofte sår og rød ut på de som stadig klipper neglebånd, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer