Sminke

Slik bruker du en highlighter

Sminkeproduktet som gjør deg enda vakrere - om du bruker det riktig.

BLI LYS: Når du skal framheve dine vakreste trekk, gjelder det å velge riktig produkt og legge det på riktig sted. Unngå for mye skimmer der du har rynker eller store porer, men det er lov å glitre litt.  Foto: Astrid Waller
BLI LYS: Når du skal framheve dine vakreste trekk, gjelder det å velge riktig produkt og legge det på riktig sted. Unngå for mye skimmer der du har rynker eller store porer, men det er lov å glitre litt. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Highlighting beskrives ofte som trikset som gjør deg enda vakrere, og det er ikke uten grunn. En highlighter reflekterer lyset og kan dermed brukes til å framheve dine beste sider.

Det var et av Marilyn Monroes mange hemmelige sminketriks, og hun var slett ikke alene om å vite nøyaktig hvordan hun skulle fremheve sine aller vakreste trekk.

Makeupartister, modeller og kjendiser sverger til skyggelegging og highlighting for å forme ansiktet, og dette er triks det er vel verdt å lære seg. Du kan bruke det til å sminke deg yngre, til å gi deg selv et mer våkent blikk, til å gi huden glød, eller rett og slett for å se vakrere ut.

LES OGSÅ: Bli supermodell-sexy på 1-2-3

Fremhever og markerer

– En highlighter er fint for å fremheve og markere ansiktstrekkene. Dette gir et lite løft til ansiktet, sa Siw-Kristin Engebretsen, makeupartist og PR-ansvarlig for Make Up Store i Norge, til KK.no da vi snakket med henne om hvordan du kan sminke deg yngre.

– Når det gjelder å fremheve konturene i ansiktet, er regelen at mørkt skjuler og lyst fremhever, sier hun.

Hvis du vil fremheve kinnbeina, legger du rouge under kjevebeinet og gjerne litt highlighter rett over kjevebeinet. Da vil de komme godt frem.

Velg riktig produkt

Det finnes egne highlightprodukter, både i krem- og pudderform. Husk at krem legges penest over krem, så bruk en kremhighlighter hvis du bruker flytende foundation eller bare fuktighetskrem som base.

Bruker du en pudderbasert foundation eller vanlig ansiktspudder, er det enklest å påføre et pudderbasert highlightprodukt.

– Bruk gjerne en highlighter med litt skimmer i oppå kinnbeina og under øyenbrynene, sa hun.

Om du er skeptisk til skimmer og frykter at det vil legge seg i porer og små linjer, kan du droppe skimmeret og heller gå for et helt matt produkt eller et med litt glans eller glød.

Har du tørr hud, kan kanskje en mer salvelignende variant være noe for deg. Elizabeth Ardens berømte Eight Hour Cream kan faktisk gi en nydelig glød. Sørg bare for at du bruker veldig lite produkt og smelter det inn i huden med varmen fra fingrene dine.

Og husk at du ikke trenger et eget produkt bare til highlighting. De fleste sminkeprodukter kan brukes til mer enn du tror, så finn fram en lys øyeskygge eller kajal og prøv deg fram med den.

En concealer som er for lys kan også brukes som highlighter. Kanskje funker concealeren du bruker nå om vinteren perfekt når du får litt farge i fjeset til sommeren?

LES OGSÅ: Ikke bruk denne concealeren til kviser

Hvordan gjør du det?

Bruk gjerne fingrene til å påføre produktet, særlig om det er et kremprodukt. Varmen fra fingrene dine hjelper produktet å smelte godt inn i huden, slik at det ser mest mulig naturlig ut.

Det viktigste er uansett at produktet duses godt ut i alle retninger. Du skal ikke ha en stripe med highlighter som kan spottes fra lang avstand.

Når du gjør det riktig, skal det gi en merkbar effekt uten at noen helt klarer å se hva du har gjort.

LES OGSÅ: Slik blir du glamorøs på 10 minutter

Hvor legger du den?

Hovedregelen er at du skal highlighte de delene av ansiktet som stikker litt ut i forhold til resten. Her skal du gi lyset noe å reflektere seg i, og dermed skulpturerer du ansiktet ditt litt.

Her legger du highlight:
  • På kinnbeinet og litt ut mot tinningen (der beinet stikker ut, altså over der du legger rougen)
  • I indre øyekrok (dette åpner blikket)
  • På brynbeinet, rett under det høyeste punktet på øyebrynet
  • På amourbuen (dette gir også inntrykk av fyldigere lepper, men unngå det hvis du har en del hår på overleppen – highlighten vil bare framheve dette)
  • På nesebeinet (unngå for mye skimmer her, spesielt hvis du har fet hud)
  • Kragebeinet (hvis du har en utringet kjole)
  • På skinnleggen (hvis du har en kort kjole og vil at leggene skal se litt smalere ut)

Se en demonstrasjon av hvor i ansiktet du legger highlighteren her:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer