MØRK OG MYSTISK: Noen av høstens hotteste leppefarger er så mørke at de nærmer seg svart, men det er ingen grunn til å frykte – eller flykte fra – de mørkerøde leppestiftene. Lær hvordan du kan bruke dem på mer og mindre dramatiske måter i denne saken.  Foto: Per Ervland
MØRK OG MYSTISK: Noen av høstens hotteste leppefarger er så mørke at de nærmer seg svart, men det er ingen grunn til å frykte – eller flykte fra – de mørkerøde leppestiftene. Lær hvordan du kan bruke dem på mer og mindre dramatiske måter i denne saken. Foto: Per Ervland Vis mer

Sminke

Slik bruker du mørk leppestift

Tipsene som gir deg den ultimate høstlooken.

Publisert
Om du elsker røde lepper og en dramatisk look, er denne høsten din høst. I alle fall på sminkefronten.

Nå får nemlig de klassisk røde leppefargene en mørk og romantisk tvist.

En del av fargene er faktisk så mørke at de grenser mot svart, men du trenger ikke å se ut som en vampyr selv om du går for de aller mest dramatiske fargene.

Se flere tips om hvordan du kan bruke dem litt lenger ned i saken.

Men aller først: start med litt leppepleie.

LES OGSÅ: Ikke gå i denne leppestiftfella

IKKE BARE OM VINTEREN: Jessie J, Kate Bosworth, Karolina Kurkova og Jennifer Lopez lot ikke været stoppe dem og hoppet på den mørke leppetrenden allerede i sommer. Er det kanskje din tur nå? Foto: All Over Press
IKKE BARE OM VINTEREN: Jessie J, Kate Bosworth, Karolina Kurkova og Jennifer Lopez lot ikke været stoppe dem og hoppet på den mørke leppetrenden allerede i sommer. Er det kanskje din tur nå? Foto: All Over Press Vis mer

Begynn med en skrubb

Om du har et snev av tørrhet på leppene, vil det framheves av enhver mørk eller sterk leppefarge. Derfor bør du alltid begynne med en leppeskrubb og en god leppepomade for å få leppestiftklare – og kysseklare – lepper, skriver det amerikanske magasinet Allure.com.

Enten du kjøper en skrubb, lager den selv (av sukker og olje) eller bare bruker vaselin og en Q-tips, gjelder det å få av alle tørre flak. Avslutt alltid med en god leppepomade som du lar trekke inn i leppene mens du gjør ferdig resten av sminken, fikser håret eller lignende.

LES OGSÅ: Skjønnhetspleien som ikke koster en krone

(Saken fortsetter under bildet.)


LÆR DEG DETTE: Med en enkel, nøytral øyesminke og litt farge i kinnene, får leppene spille hovedrollen i en av høstens hotteste sminkelooker.  Foto: Astrid Waller
LÆR DEG DETTE: Med en enkel, nøytral øyesminke og litt farge i kinnene, får leppene spille hovedrollen i en av høstens hotteste sminkelooker. Foto: Astrid Waller Vis mer

Fire måter å bruke fargen på:

Den britiske makeupartisten Lisa Eldridge beskriver fire forskjellige måter å bruke trendleppefargen. Prøv deg fram og se hvor modig du føler deg fra dag til dag.1. Prøv en stain

Den aller enkleste og «snilleste» måten å bruke mørk leppestift på, er å bruke den som en «stain». Ta litt farge på fingeren og dytt på leppene for en effektful, men ikke kjempedramatisk look – litt som om du har spist en neve veldig modne kirsebær.

Du kan gjerne bruke en lipliner for å jevne ut leppene dine, men sørg da for at den matcher leppestiften og at du gnir ut den med fingeren så alt glir godt inn i hverandre, råder Eldridge.

Dersom du ønsker en litt mer glossy variant, kan du selvsagt avslutte med en klar gloss eller god leppepomade.

2. Klassisk leppestift

For en mer dramatisk vri, kan du fylle inn hele leppen med en matchende lipliner, før du påfører en mørk leppestift med en leppepensel.

Denne varianten er nok ikke den beste hvis du planlegger en het kysseseanse med daten din, men den ser aldeles nydelig ut.

3. Kombiner med gloss

Påfør leppestift (med eller uten lipliner) på den klassiske måten, aller helst med en leppepensel for å få en presis form. Blot på litt papir og gjenta prosessen. Ved å påføre to eller tre tynne lag, heller enn ett tjukt, vil leppestiften se penere ut og sitte lenger på leppene.

Legg så på et lag gloss, enten klar eller en matchende farge, over leppestiften. Med mørke leppestifter, anbefaler makeupartisten å legge litt gloss på håndbaken først, og så bruke en pensel for å ta den på leppene. Da slipper du å overføre den mørke leppestiften til selve lipglossen.

4. Bruk den i kinna

Leppestiften er ikke bare for leppene, og dette er en flott, alternativ måte å bruke den mørke fargen på, og er veldig enkelt å få til.

Påfør litt farge på håndbaken og varm den opp med ringefingeren din. Press den så inn i kinnene som en kremrouge, og dus kantene med langfingeren.

Husk at kremprodukter funker best over kremprodukter, så bruk denne teknikken sammen med en flytende eller kremete foundation, ikke over pudder.

TRINN FOR TRINN

Se én måte å legge mørk leppestift her:


Bonustips fra makeupartisten:

Sørg for myke lepper: Mørke farger framhever tørre, sprukne lepper, så sørg for å eksfoliere og pleie leppene med en god leppepomade før du hiver deg på den mørke trenden.

Fjern rødfarge: Hvis du har mye rødt i huden, spesielt i området rundt munnen og nesa, bør du nøytralisere dette før du kjører på med mørk leppestift. Ellers kan vinfargede lepper fort se ganske ulekkert ut, sier hun.

Husk blush: Med mindre du går for en gotisk look, bør du gi kinnene dine litt farge. Velg en rouge i samme fargefamilie som leppestiften, så får du et mer helhetlig look som skaper balanse i ansiktet. Den aller enkleste måten å gjøre dette på, er altså å bruke akkurat den samme leppestiften som en kremblush.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer