FRISKER OPP: Rouge gir deg et yngre utseende og en frisk glød i kinnene. Det gjelder dog å velge riktig utstyr og bruke den rette teknikken.  Foto: Astrid Waller
FRISKER OPP: Rouge gir deg et yngre utseende og en frisk glød i kinnene. Det gjelder dog å velge riktig utstyr og bruke den rette teknikken. Foto: Astrid Waller Vis mer

Rouge

Slik bruker du rouge riktig

10 enkle regler som gir deg glødende hud.

Føler du deg blass og blek? Du er neppe alene.

Heldigvis finnes det et produkt som kan hjelpe de aller fleste.

– Det kjappeste og enkleste trikset som finnes er rouge, fortalte Tone Vid Skipá, makeupartist og skjønnhetsjournalist i magasinutgaven av KK, i en tidligere artikkel.

– Det frisker opp med én gang.

Mange sliter dog med rouge, og spørsmålene er mange: Hvilken farge er best? Er det noen farger jeg bør styre unna? Bør den ha skimmer? Hva med glitter? Hvilken konsistens er best? Hvor mye skal jeg bruke? Hvor mye er for mye? Hvilken kost bør jeg velge? Hvor skal den plasseres?

Lærer du deg de ti reglene i denne saken, inspirert av en sak på Allure.com, er du godt rustet til å bekjempe vinterblass hud med litt rouge,

LES OGSÅ: Slik sminker du deg brunere

1. Hold det troverdig

Det skal ikke se ut som om du har tryna i sminkepungen. Det skal faktisk ikke se ut som du har tatt på rouge i det hele tatt. Målet er å få en naturlig glød som ligner litt på den du får om du går fort i frisk luft.

LES OGSÅ: Slik legger du rouge

GLØD: Kremrouge er både enkelt og vakkert, særlig for deg med tørr hud. Foto: Astrid Waller
GLØD: Kremrouge er både enkelt og vakkert, særlig for deg med tørr hud. Foto: Astrid Waller Vis mer

2. Finn riktig konsistens

Om du bør velge kremrouge eller pudderrouge avhenger mye av hudtypen din.

Har du tørr eller særlig gusten hud, bør du absolutt gå for et kremprodukt. Det vil gi matt hud en sunn, frisk glød.

Har du derimot fet eller oljete hud, er pudderrouge et bedre valg for deg. Med kremrouge risikerer du nemlig at produktet sklir av huden i løpet av veldig kort tid.

(Saken fortsetter under bildet.)LES OGSÅ: Velg riktig rouge til din hudtype

RIKTIG KOST: En god rougekost gjør det enklere å påføre rougen pent og duse så den blir naturlig og vakker. Foto: Astrid Waller
RIKTIG KOST: En god rougekost gjør det enklere å påføre rougen pent og duse så den blir naturlig og vakker. Foto: Astrid Waller Vis mer

3. Velg riktig kost

Kremrouge kan fint påføres med fingrene. Det sparer du dessuten tid på. Bruker du pudderrouge, bør du investere i en god sminkekost. Den som kommer med selve rougen er sjelden god nok og kan få fargen til å bli for intens. De små kostene gjør det dessuten veldig vanskelig å duse ut rougen, noe du alltid bør gjøre. Det skal ikke være tydelig kanter der rougen slutter.


LES OGSÅ: Derfor bør du velge kremsminke

4. Start med en fin base

Rouge kan framheve rødhet i huden, så sørg for å redusere denne først og gi huden en jevn, fin base før du plasserer produktet. En god primer eller mer dekkende foundation er ypperlig å starte med.

LES OGSÅ: Smink deg yngre med rouge

PUDDER: Skal du legge en pudderrouge, bør du alltid legge litt transparent pudder først. Da blir resultatet jevnere.  Foto: Astrid Waller
PUDDER: Skal du legge en pudderrouge, bør du alltid legge litt transparent pudder først. Da blir resultatet jevnere. Foto: Astrid Waller Vis mer

5. Pudder først

Om du bruker pudderrouge, bør du absolutt legge et tynt lag med transparent pudder før du legger rougen. Dette sørger for at fargepigmentene legger seg jevnere på huden og dermed ser mer naturlig ut.


LES OGSÅ: Sminketrikset som gjør deg yngre

TO FINGERBREDDER: Rougen bør legges to fingerbredder fra nesen, ifølge KK.no-skjønnhetsjournalist Aina Kristiansen. Foto: Per Ervland
TO FINGERBREDDER: Rougen bør legges to fingerbredder fra nesen, ifølge KK.no-skjønnhetsjournalist Aina Kristiansen. Foto: Per Ervland Vis mer

6. Lær deg riktig plassering

For å få full effekt av dette nesten magiske produktet, er det viktig å lære seg hvor du bør plasser den.

Rougen bør uansett ikke være nærmere enn to fingerbredder fra nesen. Kommer den nærmere, kan du fort få en uønsket «Rudolf-effekt».

(Saken fortsetter under bildet.)LES OGSÅ: Her skal du egentlig plassere rougen

7. Flatterende for ditt fjes

Det gjelder å finne plasseringen som er mest flatterende for akkurat ditt ansikt. Noen kler en rundere, mer ungdommelig plassering midt på kinnet mens andre kler å ha rougen lenger bakover på kinnet, mot tinningen.

8. Lag på lag

For å få en naturlig glød og frisk farge som varer hele dagen, bør du prøve å legge flere lag med rouge. Bruk lite produkt og gjenta flere ganger. Da kan du også kombinere flere ulike toner eller finisher for å få et perfekt resultat.

Om du bruker en kombinasjon av krem- og pudderprodukter er regelen å alltid starte med kremproduktet og avslutte med pudderet.

LES OGSÅ: Smink deg yngre med rouge

9. Velg riktig finish

En mattere rouge uten skimmer eller glitter er det mest anvendelige for flest av oss. Særlig om du har mange fine linjer eller rynker, bør du unngå produkter med mye glitter og skimmer.

Likevel kan en rouge med fin glød eller glans gi ansiktet mer liv. Husk dog at glød ikke er det samme som glitter. De fleste av oss bør styre unna produkter med store glitterpartikler.

10. Vis moderasjon

Det skal ikke så mye rouge til for å få en fin effekt. Går du over grensen til for mye farge i kinnene, kan du fort se både klovneaktig og syk ut. Igjen: Målet er en naturlig glød og frisk farge, ikke røde julenissekinn.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: