Fett

Slik drikker du bort kroppsfettet ditt

Det er ikke bare vann som er bra for deg.

IKKE ET FETT: Det du drikker kan også bidra til å fjerne uønsket kroppsfett.  Foto: Getty Images/iStockphoto
IKKE ET FETT: Det du drikker kan også bidra til å fjerne uønsket kroppsfett. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Mange er ikke klar over at de drikker seg tjukke. Alkohol, brus og juice inneholder nemlig en del kalorier som kan legge seg på skinka.

Det er altså ikke dumt å gjøre noen endringer i drikkevanene dine dersom du har lyst å miste litt kroppsfett. Men visste du at du det du drikker kan påvirke vekttapet?

Helsenettstedet Livestrong har funnet fire drinker som kan hjelpe deg med å bli kvitt uønsket kroppsfett.

Nedenfor får du mer info om disse:

LES OGSÅ: Det «beste» du kan drikke på afterskiLIKE SUNT SOM VANN: Grønn te. Foto: Getty Images/Brand X
LIKE SUNT SOM VANN: Grønn te. Foto: Getty Images/Brand X Vis mer

1. Vann

Vann er livsviktig for å holde kroppen hydrert. Kvinnekroppen består av rundt 50 prosent vann og det anbefales at man drikker minst åtte glass daglig.

Det er flere fordeler med å drikke vann; det er gratis, det er kalorifritt og det hjelper kroppen med å kvitte seg med giftstoffer. I tillegg hjelper vann med å øke forbrenningen din.

Hvis du synes det er kjedelig å drikke vann kan du «krydre» det med sitron, lime, mintblader eller agurk for å få en mer spennende smak.

Å drikke et stort glass kaldt vann før du spiser skal også hindre overspising, ifølge en studie publisert i International Journal of Obesity. Forsøkspersonene - overvektige barn, drakk 10 milliliter kaldt vann per kroppskilo (ved 60 kilo tilsvarer det seks desiliter), og det viste seg at de forbrant 25 prosent mer enn vanlig i opptil 40 minutter etterpå.

LES OGSÅ: De tre viktigste vannregleneSTAGGER SULTEN: Drikk skummet melk. Det hjelper på metthetsfølelsen - som igjen gjør at du ikke småspiser. Foto: Getty Images/iStockphoto
STAGGER SULTEN: Drikk skummet melk. Det hjelper på metthetsfølelsen - som igjen gjør at du ikke småspiser. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer

2. Grønn te

Ikke bare er grønn te bra for hjernen din, men det kan også minske risikoen for hjerteproblemer.

I tillegg har en britisk undersøkelse vist at det å drikke grønn te kan være like sunt som å drikke vann, mens en studie ved Penn State University i USA viste at et av stoffene i drikken kan redusere vektøkning.

Som om ikke dét var nok, så kan drikken også bidra til å senke det skadelige kolesterolet i kroppen.

Et studie som ble publisert i «Journal of Nutrition» viser også at grønn te - kombinert med regelmessig trening - bidrar til å stimulere fett-tap, spesielt rundt magepartiet.

LES OGSÅ: Fire diettfrie slanketipsDRIKK ETTER TRENING: Tomatjuice er rik på fiber, som også gjør deg mett.  Foto: Getty Images/iStockphoto
DRIKK ETTER TRENING: Tomatjuice er rik på fiber, som også gjør deg mett. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer

3. Melk

Magre meieriprodukter inneholder viktige næringsstoffer og minsker risiko for slag. I tillegg inneholder det mye kalsium, som er bra for benbygningen din.

Men visste du at melk er en god kilde til proteiner, som kroppen bruker mye energi på å fordøye og forbrenne. Proteinet hjelper også på metthetsfølelsen, men pass på at du drikker skummet melk, da helmelk inneholder mye mettet fett og ekstra kalorier.

Forskning viser også at proteinene i melk påvirker kreftcellene og kan bremse cellefornyelsen, så det er flere grunner til hvorfor du bør unne deg et glass.

LES OGSÅ: Det er ikke noe poeng med vitaminvann4. Tomatjuice

Mange tyr til energidrikker etter en hard treningsøkt, i god tro om at dette skal hjelpe. Forskning har imidlertid vist at tomatjuice er et mye bedre alternativ å drikke etter trening.

Tomater er rik på effektfulle antioksidanter som forebygger kreft og styrker syn og immunforsvar, i tillegg til at at det er rikt på fiber, som gjør deg mett. Drikk derfor tomatjuice til frokost, lunsj, middag - eller mellom måltider.

Visste du at tomatjuice smaker bedre i luften enn på bakken? Det gjør den også til en meget populær flydrikk. Takket være umami, som er den femte smak ved siden av surt, søtt, salt og bittert, smaker tomatjuicen både lettere og friskere enn hva den gjør på bakken.

LES OGSÅ: Her er drikken som saboterer slankekuren

DEN SUNNESTE DRIKKEN: Vann er det beste du kan drikke - men går du lei, er det heldigvis andre sunne drikker som kan være en del av kostholdet ditt også. Foto: Getty Images/Fuse
DEN SUNNESTE DRIKKEN: Vann er det beste du kan drikke - men går du lei, er det heldigvis andre sunne drikker som kan være en del av kostholdet ditt også. Foto: Getty Images/Fuse Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer