Hårfarge

Slik er drømme-kvinnen

Blondiner får kanskje mer moro, men brunetter har det ikke så verst de heller.

Eks-blondine Scarlett Johansson har nylig vært hos frisøren. Ut derfra kom hun med betraktelig mørkere hår. Foto: All Over Press
Eks-blondine Scarlett Johansson har nylig vært hos frisøren. Ut derfra kom hun med betraktelig mørkere hår. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I en britisk studie intervjuet Garnier seks tusen personer om hvilken hårfarge de foretrakk. Halvparten svarte at de syntes brunt hår var det vakreste.
 • Slik ser drømmedama ut
 • Drømmekvinnen har mørkt hår

  75 prosent av de spurte oppga også at de trodde brunetter var mer intelligente enn sine lysere medsøstre. Ikke nok med at blondinene blir tatt for å være mindre smarte, de kan også ha den effekten at de gjør menn dummere. Kanskje det er grunnnen til at 71 prosent av de spurte mennene oppga at de så på brunetter som sine drømmepartnere?I vinter er det likevel kun én hårfarge som gjelder i Hollywood.

  Mer selvsikre

  - Mørkt hår forbindes med selvsikkerhet og selvbevssthet. Mange som er blonde som barn vil få mørkere hår med alderen. Brunt hår forbindes dermed med modenhet og trygghet. Dette farger hvordan omgivelsene ser på dem, og igjen hvordan brunettene ser på seg selv. Mange som farger håret mørkere har opplevd at de blir behandlet annerledes, sier psykolog Anjula Mutanda ti Daily Mail.Se bildene: Frisyrene vi vil huske fra 2008

  Tjener mer

  Ifølge Garniers studie er det større sjanser for å bli rik hvis du har mørkt hår. De seks tusen som deltok i undersøkelsen ble også intervjuet om inntekt og karriere. Studien viser at blant de mørkhårede var det dobbelt så mange som tjente over 456000 kroner enn blant de med andre hårfarger.

  Rasende over hårfargetabbe

  Men oppfatningen om at tilværelsen som brunette er best, er ikke alle enig i. Nylig ble L'Oreal saksøkt av en kvinne som hevdet å ha fått livet sitt ødelagt etter å ha fått brunt hår.LES OGSÅ:
 • Menn sikter for høyt
 • Defor sjekker han deg opp
 • Skjønnhet teller mest for menn
 • Derfor frir han til unge kvinner
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer