Aldringsprosess

Slik er kroppens aldringsprosess

Sjekk hva som skjer med deg i 20, 30 og 40-årene.

KROPPENS ALDRINGSPROSESS: Kroppens aldringsprosess starter når veksten er avsluttet i cirka 25-årsalderen. Da begynner organene våre sakte men sikkert å vise tegn på nedsatt funksjon.  Foto: WavebreakmediaMicro - Fotolia
KROPPENS ALDRINGSPROSESS: Kroppens aldringsprosess starter når veksten er avsluttet i cirka 25-årsalderen. Da begynner organene våre sakte men sikkert å vise tegn på nedsatt funksjon. Foto: WavebreakmediaMicro - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke til å komme unna at vi blir eldre – og selv om du kanskje føler deg ung i hodet og ikke ser forskjell i speilet, så eldes kroppen din både på utsiden og innsiden hver eneste dag.

Har du noen gang lurt på når kroppens aldringsprosess starter? Ifølge ekspertene er det mye tidligere enn det du kanskje skulle tro.

LES OGSÅ: Brystene merker aldringstegnene først

Begynner allerede i 20-årene

Erik Fink Eriksen, som er overlege, professor ved Medisinsk avdeling for Endokrinologi, Sykelig Overvekt og Forebyggende Medisin på Oslo Universitetssykehus, forteller til KK.no at kroppens aldringsprosess starter allerede i midten av 20-årene.

- Det er store genetisk betinget forskjeller når det kommer til hvor fort hver enkelt av oss aldres. Når det er sagt starter aldringsprosessen etter at veksten er avsluttet i cirka 25-årsalderen.

- Det er vanskelig å påvise store endringer i organene i denne alderen, men undersøkelser viser faktisk at hjernevevet begynner å vise de første aldringstegnene fra man er omtrent 25 år, sier han.

Anette Hylen Ranhoff, som er overlege og professor i geriatri, aldersykdommer, forteller til KK.no at det stemmer at hjernevevet begynner å eldes allerede i 20-årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer