<strong>VANLIG:</strong> En vanlig fantasi blant kvinner er å bli tatt med storm. Foto: (c) RCWW, Inc./RCWW, Inc./Corbis/All Over Press
VANLIG: En vanlig fantasi blant kvinner er å bli tatt med storm. Foto: (c) RCWW, Inc./RCWW, Inc./Corbis/All Over Press Vis mer

Sexfantasier

Slik er våre seksuelle fantasier

Er det noe som er normalt og unormalt?

Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Hvis du tror at vi skal liste opp hva som er unormale seksuelle fantasier, tar du feil.

Den listen finnes nemlig ikke.

– Jeg har ikke så lyst til å kategorisere hva som er normalt eller unormalt i forhold til seksuell fantasi. Vi skiller mellom fantasi og handling, sier Bianca Schmidt, gestaltterapeut og sexolog, til KK.no.

Hun forteller at det er helt normalt å ha en kreativ hjerne som kan utfolde seg. Fantasien lar deg slippe fri i et kreativt rom.

LES OGSÅ: Blir du ekstra yr av alkohol?

De «vanligste» sexfantasiene

– Å bli tatt med makt/kraft er en av de vanligste sexfantasiene til kvinner. Opp gjennom tidene har kvinner vært skambelagte og redd for å bli fremstilt som horete. I fantasien kan de derimot drømme om å bli tatt med storm av en dominant mann.

<strong>KLASSISK MANNEFANTASI:</strong> Det er absolutt ikke alle menn som ønsker at fantasien deres om å være i seng med to damer blir virkelighet. - En del menn stopper faktisk når muligheten byr seg, sier sexolog Bianca Schmidt.  Foto: Fotolia
KLASSISK MANNEFANTASI: Det er absolutt ikke alle menn som ønsker at fantasien deres om å være i seng med to damer blir virkelighet. - En del menn stopper faktisk når muligheten byr seg, sier sexolog Bianca Schmidt. Foto: Fotolia Vis mer

- Da kan de føle seg fri og gi slipp på kontroll, men det betyr ikke at de vil at det skal skje i virkeligheten,  forklarer Schmidt.

En klassisk mannefantasi er at han har sex med to eller flere damer, eller et orgie.

Mange har også seksuelle drømmer eller fantasier de ikke ville drømt om å gjennomføre i virkeligheten. Noe fungerer best på fantasiplan.

– Når man skal utføre seksuelle handlinger regner vi det som sunn og god sex når det skjer mellom en eller flere voksne, samtykkende partnere, påpeker hun.

LES OGSÅ: Norske kvinner avslører sine hemmelige lyster

Dette er ikke «innenfor»

Sexologen har hatt flere par i terapi, hvor hun i begynnelsen tror det hele dreier seg om utroskap, men så viser det seg at partneren bare er sjalu på fantasiene hans/hennes.

– Det er da jeg påpeker at fantasien handler ikke om handling. Det er helt innenfor å ha et stort spekter av fantasier.

Men det er likevel noen ting som ikke er innenfor:

– Å fantasere om dyr for eksempel, er ikke så vanlig, men helt i orden så lenge det kun foregår på fantasiplanet. I dét man utfører det i handling er det ikke greit. Det er også en varsku hvis du fantaserer om å ha sex med for eksempel dyr, barn eller mot noens vilje så ofte at du har lyst til å gjøre det i virkeligheten, sier Schmidt.

LES OGSÅ: - Han fantaserer om å være utro

S&M ble lenge sett på som en sykdom

<strong>FRISKMELDT:</strong> I 2010 forsvant sadomasochisme (S&M) fra diagnoseutvalget i Norge.  Foto: Fotolia
FRISKMELDT: I 2010 forsvant sadomasochisme (S&M) fra diagnoseutvalget i Norge. Foto: Fotolia Vis mer

Ifølge sexologen er det mye usikkerhet, skam og tabu pakket rundt sex. Det er derfor folk er redde for å bli stemplet som seksuelt unormale og hengt ut i det offentlige.

Det er faktisk bare fire år siden sadomasochisme (S&M) forsvant fra diagnoseutvalget (2010). 

«Ikke bare er gruppene nå slettet fra den norske versjonen av sykdomslista ICD, men de er også erklært som «seksuelle identiteter» på lik linje med andre offisielt aksepterte seksuelle minoriteter. En slik status som likeverdig normalvariant kan være første skritt på veien mot reell ytringsfrihet, rettsikkerhet og vern mot diskriminering,» skrev Svein Skeid, Leder i Diagnoseutvalget Revise F65, på LLH.no

– Det sier noe om hvor farlig det er å kategorisere noe som normalt og unormalt. Har du hørt om bondage/rollespill? Man falt innenfor en diagnose hvis man likte å klapse dama på rumpa, forklarer Schmidt.

Sadomasochisme (S&M) er en seksuell legning som i hovedsak dreier seg om å dominere andre eller selv å bli dominert, og/eller å gi eller bli påført smerte, ifølge Wikipedia.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer