Sminke

Slik er vårens sminketrender

Neste sesong er rett rundt hjørnet. Motehusene har satt tonen og vist oss hvordan vi skal sminke oss i vår.

HENT INSPIRASJON: Motehusene viser vei og presenterer vårsminketrendene under sine visninger på høsten. Her er det masse inspirasjon å hente, og stemningen var på topp backstage hos David Salomon i Mexico City i høst.  Foto: All Over Press
HENT INSPIRASJON: Motehusene viser vei og presenterer vårsminketrendene under sine visninger på høsten. Her er det masse inspirasjon å hente, og stemningen var på topp backstage hos David Salomon i Mexico City i høst. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I vår kan du velge mellom klassiske sminkeuttrykk eller prøve deg på noe mer eksperimentelt – eller du kan kombinere de forskjellige lookene.

På catwalken var det seks trender som utmerket seg, ifølge amerikanske Elle (ekstern lenke).

Stem her!

Hvilke av vårens sminketrender vil du prøve deg på?
60-tallsinspirerte katteøyne
 
46 (30%)
Røde lepper
 
42 (27%)
Sølvøyne
 
21 (14%)
Kraftige bryn
 
21 (14%)
Marineblått drama
 
20 (13%)
Påklistret pynt
 
4 (3%)

1. 60-tallsinspirerte katteøyne

For å gi inntrykk av større øyne, kan du gjøre som Angelina Jolie og legge eyelineren bare langs den ytre delen av øvre vippekant. Effekten blir enda større om du kombinerer med falske vipper. Bruk gjerne punktvipper eller halvvipper, og plasser dem bare ytterst for å «trekke» øyet ut til siden.

Lær deg å sette på falske vipper i denne saken.

Visste du at mascara på undervippene kan få deg til å se så mye som fem år eldre ut? Fokuser derfor på de øvre vippene, og påfår mascaraen med en bevegelse mot tinningen for å ytterligere framheve katteøynelooken.

LES OGSÅ: Slik får du perfekt eyeliner hver gang

En hudfarget kajal på nedre våtkant vil få øynene til å se enda større ut – dessuten ser du mer våken ut, siden kajalen nøytraliserer eventuell rødhet i øynene dine.

Sett hos: Louis Vuitton, Jonathan Saunders, Dolce & Gabbana.

2. Røde lepper

Dette går nok aldri av moten, og godt er det. Rød leppestift kan ta deg fra hverdagsblass til festfin på 1-2-3, og krever ikke nødvendigvis så mye annet hva sminke angår.

Oransjerødt er nok den mest dominerende versjonen av denne trenden, men også rødt med brun- eller lillatoner er helt innafor denne sesongen.

LES OGSÅ: Derfor bør du stikke fingeren i munnen

Hvis du vil gjøre den røde leppestiften din dypere og mørkere, kan du legge en mørkere lipgloss over den.

Eller du kan bruke en svart eller brun kajal som en lipliner over hele leppen og blande de to produktene godt sammen. De fleste sminkeprodukter kan nemlig brukes til mer enn én ting.

Sett hos: Christian Dior, Jason Wu, Donna Karan, Anthony Vaccarello

3. Påklistret pynt

Dette er nok en av de mindre anvendelige trendene, men det er ikke noe i veien for å dra fram bladgull, paljettetter, perler eller blonder når du befinner deg i det mer eksperimentelle hjørnet og vil pynte deg litt ekstra.

Noen av motehusene gikk enda litt lenger og limte på materialer som plast, glitter og Minx-negler.

Bruk en limtype some er trygg å bruke på huden. Duo vippelim kan brukes hvor som helst i ansiktet, så du trenger ikke kjøpe noe nytt lim, så sant du har vippelim.

Sett hos: Fendi, Chanel, Givenchy, Viktor & Rolf, Manish Arora, Mugler, Garthe Pugh.

4. Marineblått drama

Sotede øyne er enda en klassiker som aldri går av moten. Du kan selvsagt gå for en av de tradisjonelle fargene, som svart, grått eller brunt.

Skal du være supertrendy i vår, bør du dog satse på marineblått.

Når du skal sote øynene dine, er dusingen det aller viktigste. Lær deg hvordan du får perfekt sotede øyne i denne saken.

Du kan også bruke en marineblå eyeliner, enten på den øvre vippekanten, eller enda mer dramatisk: under nedre vippekant.

Sett hos: Rodarte, Emanuel Ungaro og Just Cavalli.

5. Sølvøyne

Flere av motehusene beholder fokuset på metalliske farger, og i vår er det sølv som gjelder.

Sveip en sølvfarget skygge over hele øyelokket, helt opp til øyebrynet. Eller prøv deg på mer grafiske former, som sirkler eller definerte globelinjer.

Sett hos: Etro, Ferré, Phillip Lim.

6. Kraftige bryn

Trenden med kraftige bryn fortsetter utover våren, så det er bare å avtale time hos øyebrynspesialisten eller ta fram hjemmefargeproduktene.

Markerte bryn rammer inn øynene, men sørg for at du finner en form og farge som kler deg.

LES OGSÅ: Slik får du perfekte bryn

Sett hos: Altuzarra, Moschino, Derek Lam.

Hvilke av disse sminketrendene vil du prøve deg på i vår? Stem i boksen oppe til høyre!
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer