Hårfrisyre

Slik får du 40-tallssveisen

De såkalte victory-rullene er superenkle å få til. Lær deg triksene i denne saken.

40-TALLSSVEIS: Miu Miu valgte såkalte victory rolls da de stylet modellenes hår under sin visning nylig.  Foto: All Over Press
40-TALLSSVEIS: Miu Miu valgte såkalte victory rolls da de stylet modellenes hår under sin visning nylig. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Miu Miu viste nylig en kolleksjon tydelig preget av 1940-tallet. Og det var ikke bare klærne som pekte tilbake til tiden rundt andre verdenskrig. Også håret var inspirert av denne tiden.

En klassisk måte å style håret på, var såkalte victory rolls, hvor håret i front rulles inn i spiralformer som festes med hårnåler. De er faktisk mye enklere å få til enn de ser ut.

Slik gjør du det

Frisyren vil være enklere å få til hvis du gjør dette på hår som ikke er helt nyvasket. Både krøllene og rullene vil sitte penere og lenger da.

Start gjerne med å krølle håret for en mer autentisk vintagelook. Selvsagt kan du lage victory-ruller uten å krølle håret først, og det er jo ikke hver dag man har en halvtime å sette av til å style håret.

LES OGSÅ: Slik får du Betty Draper-hår

Miu Miu-varianten er en mye mer naturlig struktur på det løse håret, og tar neppe mer enn fem minutter å kopiere.

Fokus på fronten

For å få til selve victory-rullene, tar du en seksjon med hår fra fronten. Bruk en kam eller finger til å lage en skill, gjerne litt på siden. Lag så en ny skill fra toppen av øret og mot skillen i retning kronen, slik at du sitter igjen med en trekantformet seksjon hår i front.

Tupper baksiden av seksjonen godt, men la siden nærmest ansiktet være så glatt som mulig. Rull så håret helt fra tuppen og inn mot hodebunnen i retningen du ønsker. Sørg hele tiden for at fronten av rullen glatt og jevn. Fest inntil hodebunnen med hårnåler.

Jo mer du har tuppert håret på baksiden, jo enklere blir det å få rullene til å sitte godt.

Funker også med lugg

Har du pannelugg eller kortere lag foran, kan det hende du må bruke litt hårvoks for å holde småhårene glatt inntil resten av håret. Varm voksen mellom fingrene først, så unngår du klumper av voks i håret.

Gjenta det samme på den andre siden, og avslutt med hårspray for å sette frisyren.

Sett det opp

Du kan også kombinere victory-rullene med oppsatt hår, slik Anne Hathaway gjorde i vinter.

Vi gjenskapte stilen hennes, og du kan se hvordan du gjør det her:


Tilbehør som blomster eller hårbånd gjør deg festklar i en fei.

Smink deg i en klassisk pinupstil, så blir looken komplett. Lær hvordan du får til sminken på enklest mulig vis i denne saken.

LES OGSÅ: Her er Ditas hemmelighet

Se bilder fra Miu Miu-catwalken her:


Video med trinn-for-trinn-instruksjoner

KK.no har selvsagt også sjekket på YouTube for å se om det finnes gode demonstrasjoner på hvordan du gjenskaper den klassiske 40-tallslooken, og selvsagt gjør det det. Vi falt for brukeren Thecherrydollface (ekstern lenke), som demonstrerer både de berømte victory-rullene og hvordan hun krøller hele håret.

Se videoen her:


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer