Sminke

Slik får du Adele-looken

Hun var nattens store dronning da Grammy-prisene ble delt ut tidligere denne uka. Stjel sminkestilen!

KVELDENS DRONNING: Adele tok hjem seks priser og strålte både på den røde løperen og på scenen.  Foto: All Over Press
KVELDENS DRONNING: Adele tok hjem seks priser og strålte både på den røde løperen og på scenen. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Med sine seks Grammy-priser stjal hun hele showet under utdelingen. Musikkbransjen største stjerner, deriblant den britiske hitmaskinen Adele, var samlet for å hylle seg selv – og for å minnes Whitney Houston, som døde så brått.

Se video av sminkeframgangsmåten nederst i saken.

Stilikon med gullstrupe

Til den røde løperen valgte Adele en lang kjole med sorte paljetter. Seinere skiftet hun til en annen svart kjole med transparente detaljer. Begge antrekkene har fått mye skryt, men aller mest oppmerksomhet fikk nok hennes fantastisk vakre sminkelook.

Den er klassisk og hakket mer dramatisk enn den Adele etterhvert har blitt så kjent for. Tydelig inspirert av den ikoniske sminken til Marilyn Monroe, gikk hun for sterke, røde lepper, falske vipper og svart eyeliner.

NY LOOK: Adele gikk for en litt annen frisyre og sminke enn hun pleier da hun ankom Grammy-utdelingen tidligere denne uken.  Foto: All Over Press
NY LOOK: Adele gikk for en litt annen frisyre og sminke enn hun pleier da hun ankom Grammy-utdelingen tidligere denne uken. Foto: All Over Press Vis mer
DOBBELT FOKUS: Både øynene og leppene får komme i fokus med denne looken. Tykke vipper, kraftig eyeliner og knall røde lepper er både klassisk og vakkert.  Foto: All Over Press
DOBBELT FOKUS: Både øynene og leppene får komme i fokus med denne looken. Tykke vipper, kraftig eyeliner og knall røde lepper er både klassisk og vakkert. Foto: All Over Press Vis mer
STRÅLTE: Det britiske hitmaskinen hadde all grunn til å smile. Hele seks priser tok hun med seg hjem. Foto: All Over Press
STRÅLTE: Det britiske hitmaskinen hadde all grunn til å smile. Hele seks priser tok hun med seg hjem. Foto: All Over Press Vis mer
SKIFTET LEPPESTIFT: Den røde leppestiften ble byttet ut med en nude farge i løpet av kvelden. Enklere å vedlikeholde mellom alle turene opp på scenene for å opptre og motta alle prisene, vil vi tro.  Foto: All Over Press
SKIFTET LEPPESTIFT: Den røde leppestiften ble byttet ut med en nude farge i løpet av kvelden. Enklere å vedlikeholde mellom alle turene opp på scenene for å opptre og motta alle prisene, vil vi tro. Foto: All Over Press Vis mer

Gjenskap vinnerlooken på deg selv

For å herme etter Adeles sminke er det bare å følge disse tipsene:

Huden: Start med fuktighetskrem og la den trekke godt inn i huden før du begynner med sminkingen. Bruk en foundation som dekker godt og en concealer for å skjule eventuelle mørke ringer under øynene eller kviser og ujevnheter.

Etter du har gjort ferdig øyesminken kan du pudre hele ansiktet for å redusere blankhet og sette foundationen.

Saken fortsetter under bildet.


Øynene: Start med en primer eller en hudfarget kremskygge over hele øyelokket. Legg deretter en hudfarget øyeskygge over hele øyelokket for å sette kremproduktet og gi deg en jevn base å jobbe på.

Legg en litt aprikos- eller korallfarget skygge i globallinjen og dus den litt oppover.

Legg så en matt, mellombrun øyeskygge akkurat i globallinjen og dus godt.

Line øvre vippekant med svart eyeliner. Prøv en geléliner for bedre kontroll, og påfør den med en tynn eyelinerpensel. Gi den en liten vinge opp og ut i ytre øyekrok.

Lær deg hvordan du får perfekt eyeliner hver gang i denne saken.

Legg eyelineren også under nedre vippekant og få den til å møte streken på øvre vippekant i ytre øyekrok. Myk opp streken under øyet med en tørr, ren Q-tips.

Line øvre våtkant med en svart eyeliner og nedre våtkant med en hudfarget kajal.

Vippene: Påfør flere lag mascara på både øvre og nedre vipper.

Lim på falske øyevipper, som du kan lære deg alle triksene for å sette på riktig her.

Saken fortsetter under bildet.


Øyebrynene: Fyll inn brynene med en matt, brun øyebrynsskygge eller øyeskygge. Adeles bryn er ganske kraftige, men se an dine egne bryn for å få et mest mulig naturlig resultat. Husk alltid å børste gjennom brynene etter du har fylt dem inn. Du kan bruke en ren mascarakost fra en gammel mascara til dette hvis du ikke har en egen kost.

Kinnene: Bruk en matt blush som er litt mørkere enn din egen hudfarge, men veldig nøytral i fargen til å framheve kinnbeina dine. Sug kinnene litt inn og legg fargen langs kinnbeina. Legg også litt langs hårfestet og kjevebeinet for en mer helhetlig look.

Highlighter: Bruk en lys, men matt skygge eller et pudder for å highlighte nesebeinet, amorbuen, øyebrynsbeinet og toppen av kinnbeina.

Lær mer om highlighting, trikset som gjør deg enda vakrere, her.

Saken fortsetter under bildet.


Leppene: Sørg for at leppene er godt eksfoliert og hydrert. Start gjerne med å påføre en god leppepomade mens du gjør ferdig resten av sminken, og tørk så av eventuelle rester før du begynner med leppefargen.

Start med en rød lipliner og gå rundt kanten på hele leppen. Sørg for at den går helt ut i hjørnet på munnen. For at leppestiften skal sitte best mulig bør du også fylle inn hele leppen med lipliner.

Bruk så en litt mørkere lipliner til å line og fylle inn de ytre hjørnene. Dus fargene godt inn i hverandre. Hvis du synes dette er vanskelig å få til med liplineren, kan du bruke en leppepensel uten noe produkt på. Den litt mørkere ytterkanten gjør at leppefargen ser mer gradert ut, og leppene dine vil virke fyldigere.

LES OGSÅ: Unngå denne leppestiftfellen

Påfør rød leppestift med en pensel over hele leppen. Hold deg innenfor linjene, så får du en presis påføring. For å gjøre leppene enda fyldigere, kan du legge en mer oransje leppestift bare i midten av den nedre leppa. Sørg for at overgangen til den mørkere fargen er duset godt – den skal ikke se ut som en tydelig linje.

Pass også på at du ikke får leppestift på tennene. For et supert triks for å unngå dette, kan du sjekke denne saken.

Se video

Makeupartist Nicola Chapman, en av søstrene bak Pixiwoo (ekstern lenke), har laget en video hvor hun viser deg hvordan du gjenskaper sminken.

Se videoen her:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer