Sukker

Slik får du baksten god med mindre sukker

Sukkermengden kan faktisk reduseres med opptil 20 prosent uten at det ødelegger smaken.

BAK SUNNERE: Ved å kutte ned på sukkerbruken blir baksten sunnere, men ikke nødvendigvis dårligere på smak. Se hvor mye du kan kutte fra favoritt-oppskriftene dine lenger nede i saken!
BAK SUNNERE: Ved å kutte ned på sukkerbruken blir baksten sunnere, men ikke nødvendigvis dårligere på smak. Se hvor mye du kan kutte fra favoritt-oppskriftene dine lenger nede i saken! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Å bake er en veldig hyggelig hobby. Det krever litt innsats, men resultatet er der etter bare noen timer, og så smaker det i tillegg utrolig godt med hjemmebakst!

Men har du noen gang tenkt at det du baker ikke er så sunt? At det er noen skikkelig sukkerbomber du produserer?

Å kutte ned på sukkerbruken er noe alle har godt av. Sukker er nemlig tom energi vi egentlig ikke trenger.

Å leve helt sukkerfritt er imidlertid veldig vanskelig. Dessuten er det alltid bedre å spise hjemmelagde kaker enn masseprodusert godis fulle av e-stoffer.

LES OGSÅ: Tips for å stagge søtsuget

20 PROSENT: Du kan faktisk kutte opptil 20 prosent av sukkerinnholdet i oppskriftene dine, uten at det vil påvirke smaken i særlig stor grad.  Foto: Colorbox
20 PROSENT: Du kan faktisk kutte opptil 20 prosent av sukkerinnholdet i oppskriftene dine, uten at det vil påvirke smaken i særlig stor grad. Foto: Colorbox Vis mer

Kutt opptil 20 prosent

Det du faktisk kan gjøre for å gjøre hjemmebaksten din litt sunnere, er å redusere sukkermengden i oppskriften.

Dersom du kutter sukkeret med 10-20 prosent, vil du faktisk ikke merke det på smaken.

Både boller, muffins, kladdkake, bløtkake og marengskake kan fint lages med mindre sukker enn det som står i oppskriften.

LES OGSÅ: Spis kake til frokost - hold deg slank


Brems på eggenhviten

Sukkerets hovedfunksjon er å gjøre baksten søt, men sukker gir også saftighet.

Dersom du ønsker å redusere sukkermengden med mer enn 20 prosent, bør du øke litt på væskemengden.

Har baksten egg i seg, kan du redusere litt på eggehviten (ved å sile av litt av eggehviten på ett av eggene), siden denne inneholder stivelse - som kan gjøre kaken tørr i konsistensen når sukkermengden reduseres mye.

Prøv deg fram, men som sagt går det alltid bra så lenge du ikke kutter mer enn rundt 20 prosent. Her er for eksempel en super oppskrift på deilige muffins helt uten sukker!

LES OGSÅ: Derfor er du sugen på usunn mat

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer