Hår

Slik får du Betty Draper-hår

Du trenger slettes ikke finne opp en tidsmaskin for å få Mad Men-stilen.

KLAR FOR MAD MEN-FEST: Rullet, krøllet, børstet og formet - og vips er du festklar. Foto: Aina Kristiansen / www.pudderkvastrabagast.com
KLAR FOR MAD MEN-FEST: Rullet, krøllet, børstet og formet - og vips er du festklar. Foto: Aina Kristiansen / www.pudderkvastrabagast.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Pinupstilen er fortsatt tydelig i trendbildet, og det er slettes ikke vanskelig å få til looken selv. Sminken er både rask og enkel, spesielt med steg-for-steg-instruksjoner. Vips, er du klar for fest med glamorøse krøller.Den formede pincurl-sveisen er lettest å få til på hår som er omtrent skulderlangt, men så lenge håret er langt nok til å rulles, går det fint. Har du lengre hår, kan du lage en løkke med krøllene i nakken og feste dem opp mot hodebunnen med noen hårnåler.Slik gjør du det:

Generelle tips:Hvis du ruller opp håret mens det fortsatt er litt fuktig, vil krøllene sitte lenger, men du må la dem tørke fullstendig før du tar dem ut.Du kan lett få en «brekk» i krøllen hvis du bruker stramme spenner eller hårnåler. Ideelt sett bør man bruke hårklyper.Bruk noe rundt for å rulle opp håret. Diameteren på det du ruller håret rundt er avhengig av hvor langt hår du har og hvor stramme krøller du vil ha (mindre diameter på krøllene = strammere krøller). Du kan for eksempel bruke skaftet på en stor sminkekost eller en hårsprayflaske.Du kan la håret være rullet «stående» eller legge det inntil hodebunnen. Hvis du skal sove med dem, bør du legge dem inntil hodebunnen. Du får se begge deler i tutorialen under.Hvis du lager krøllene med en krølltang eller rettetang før du fester dem med hårklyper, kan du ta dem ut igjen når håret er blitt kaldt. Varmen gjør at krøllene setter seg raskere, så dette kan være kjekt hvis du ikke har allverdens tid.Rull alt håret nedover/innover, altså med håret over det du ruller rundt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer