Flat Mage

Slik får du bikinimagen

Du bør starte nå. Her er tipsene du trenger.

En flott mage må ikke være paddeflat.
En flott mage må ikke være paddeflat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
La oss ha det klart én gang for alle:

Det er ikke mulig å få flat mage av å trene kun magemusklene.

Dette er det allmenn enighet om blant treningsekspertene. Punktforbrenning av fett er er det ikke vits i å satse på; kroppen din er ikke konstruert slik.

Treningsekspert Jill Jahrmann uttalte dessuten følgende i en tidligere artikkel her på kk.no:

- Flat mage er ikke naturlig for de aller fleste kvinner. Det naturlige er en liten avrunding av magens nedre del.

 • Snarveien til stram kropp

 • Det betyr imidlertid ikke at Jahrmann mangler råd på veien til de som vil trene for å få et strammere midtparti:

  Slik får du stram mage

  - Jeg anbefaler core-training, eller kjernetrening, i stedet for gammeldagse, rykkete sit-ups, fordi mage/rygg-området er satt sammen av mange muskler som aller helst bør jobbe sammen. Den beste treningen for dette området er ikke en enkelt øvelse, men mange ulike øvelser, både dynamiske og statiske, for å utfordre styrke og stabilitet på ulike måter.

  - Om du trener på denne måten vil du både sørge for aktiv rygghelse (det er veldig lurt siden de fleste får vondt i ryggen før eller siden), for et godt grunnlag til alle typer trening, og for et bedre utseende på magen. God kjernetrening fører nemlig til at muskelen som trekker magen inn blir sterkere og mer aktiv, sier Jahrmann.

 • 8 øvelser for kjernemusklene
 • Styrk kjernen din

 • Verken kjernetrening eller annen magetrening vil redusere et eventuelt fettlag i mageregionen, men hvordan du får fettet bort kan du lese mer om lenger ned i saken.

  Du finner mange fine kjerneøvelser her på kk.no, både på matte og med stor gymball (treningsvideo).

  Når du trener kjernetrening må du være konsentrert og utføre øvelsene i et langsomt tempo. Hensikten er å lære å bruke musklene riktig, og få best mulig utbytte av øvelsene.

 • Bildespesial: 6 øvelser som gir flatere mage
 • Videospesial: Slik blir du fast i fisken

 • Flere kjernetreningsøvelser finner du her. Dette er gode øvelser som både flater ut magen og styrker ryggen.

  Slik blir du kvitt fettet

  Aller først bør du se litt på hva og hvordan du spiser. Ina Garthe, trenings- og kostholdsekspert her på kk.no, har følgende forslag til en fremragende dagsmeny.

  For å få en helsemessig forsvarlig og varig vektreduksjon anbefales det ikke å gå ned mer enn 0,5 kilo i uka.

  Vil du ta av to kilo bør du altså bruke fire uker på det. Når det bare er et par kilo som skal bort, bør du i hovedsak satse på kondisjonstrening som metode.

  - Det er utvilsomt skikkelig kondisjon som gir raske og målbare effekter når du skal kvitte deg med fettlagrene. Dermed bør du legge hovedvekten av tiden på denne typen trening, sier Jill Jahrmann.

  Den beste typen trening har ifølge Jahrmann tre kjennetegn:

  1. Trening som bruker størst mulig muskelmasse. Det er da som regel snakk om kondisjonstrening der musklene i bein og rumpe brukes rytmisk gjentagende. Disse er kroppens største muskelgrupper.

  2. Trening som er vektbærende. Det betyr at du bærer kroppsvekten din mens du trener. Eksempler er gange, stavgang, jogging, aerobic, steptrening.

  3. Trening med høy intensitet. Det holder ikke at du bare gjennomfører, det må gjøres med skikkelig intensitet. Glem lavintensiv trening med mindre du skal holde på i timevis. Kort sagt kan man si at du skal ha så høy intensitet at du er skikkelig sliten etter den avgrensede tiden du har til treningen.

  All kondisjonstrening med god intensitet fungerer. Jogging, stavgang, aerobic, step, spinning - velg den formen du liker best, anbefaler Jahrmann.

  Du bør kjøre minst tre økter i uka den måneden du bruker på vektreduksjonen. Du skal bli svett hver gang.

  Her er Jills forslag til hvordan du legger opp øktene som både har langvarig, jevn kondisjonstrening og intervalltrening:

 • Langvarig, jevn: Etter oppvarmingen bør intensiteten være slik at du puster tungt og kjenner at du jobber, men kan snakke i korte setninger. Hold tempoet i 30-40 minutter.
 • Intervalltrening: Varm opp i ti minutter med gradvis økning. Deretter:
  - 1 minutt full guffe. Det skal være så hardt at du MÅ slappe av litt etter det ene minuttet.
  - 1 minutt rolig jogg/sykling for å ta deg litt inn
  Gjenta disse to annenhver gang fra 6-12 ganger.

 • Du kan også prøve et mer detaljert opplegg med oppskrifter og treningstips, som kostholds- og treningsekspert her på kk.no, Ina Garthe, har laget sammen med fitnessekspert Monica Klungland Torstveit.

 • Treningen som gir maks forbrenning

 • For deg som synes oppleggene over blir for omfattende finnes det nødløsninger som gjør at du kan føle deg topp på stranda uten særlig fysisk innsats.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer