Hårpleie

Slik får du blankt hår

Oljen gjør ikke håret fett, men glansfullt. Så lenge du bruker den riktig, da.

I POSE OG SEKK: Akkurat som Angelina Jolie, kan du faktisk få både volum og glans. En oljebasert behandling trenger nemlig ikke å tynge håret så du mister volum.  Foto: All Over Press
I POSE OG SEKK: Akkurat som Angelina Jolie, kan du faktisk få både volum og glans. En oljebasert behandling trenger nemlig ikke å tynge håret så du mister volum. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Uansett hvor fornøyd vi kvinner er med vår siste klipp, ønsker vi oss ofte både mer glans og mer volum. De siste årene har produkter som Moroccanoil blitt svært populære, også blant Hollywood-stjerner som Angelina Jolie. KK-kvinnen Mona Lundby sier hun er helt avhengig av Moroccan Oil.

Blir det fett?

– Oljer er virkelig hotte for tiden, sier Lise Holm-Glad, frisør og leder av Defines frisørteam. Å ta en olje i håret, vil naturligvis føre til mer glans, men vil det ikke se fett ut?Nei, sier Lise Holm-Glad. – Det er ikke bare olje som er ingrediens i disse oljene. I mange er det ganske minimalt med olje, slik at det ikke skal virke for tyngende, forklarer hun. For å unngå at håret blir fett og tungt, bør du følge tipsene om påføring på forpakningen. Se hvordan du bruker den riktig lenger ned i saken

Hva gjør oljen?

Stem her!

Har du prøvd Moroccanoil?

Akkurat som du kan bruke olje for å smøre huden, brukes denne oljen også til å smøre håret. – Olje tilfører fuktighet og glans, slik at håret blir seende blankt og sunt ut. Moroccanoil inneholder arganolje, en vegetabilsk olje fra argantreets frukter. Oljen brukes både til matlaging, kosmetikk og naturmedisin, ifølge Wikipedia (ekstern lenke). LES OGSÅ: Du bør ha olivenolje på badetNoen dråper av oljen skal til og med redusere tiden du bruker på å føne håret tørt og beskytte mot varmebehandling og ytre forurensing.

Hvem passer produktet for?

Selv om arganoljeproduktet passer for alle hårtyper, er det noen som vil ha større nytte av det enn andre. – De som sliter med tørt, brusete hår vil ha størst fordel av å bruke disse produktene, forklarer Lise Holm-Glad. Selv bruker hun et serum fra Define i lengdene når hun tørker håret og synes det gir veldig fin glans.– Mange av oljene som selges er nemlig ganske så like serum som allerede finnes, sier hun. Og ifølge frisøren er det ingen grunn til å gi avkall på volumet for å få glansen du ønsker. – I kombinasjon med andre volumprodukter får du altså likevel flott volum i håret men med et mer glansfullt resultat, sier hun.

Slik bruker du det

Som du sikkert vet, bør du smøre huden mens den fortsatt er fuktig. Det samme gjelder for hår.For å få mest mulig ut av produktet, bør du følge bruksanvisningen:
  • Gni noen dråper (tilsammen ca. på størrelse med en 50-øring) mellom fingertuppene/håndflatene og fordel i nyvasket hår.
  • Start med tuppene og jobb deg innover mot hodebunnen, men unngå noen centimeter nærmest hodebunnen. Påfører du olje her, ser håret fort fett ut. Føn og style håret som vanlig.
  • For å roe ned brusete hår, kan du gni noen små dråper Moroccanoil Treatment mellom fingrene og style som vanlig.
Moroccanoil-produktene er tilgjengelig hos utvalgte frisører og koster ca. kr 299 for 100 ml.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer