øyebryn

Slik får du brynene du ønsker deg

Øyebrynsguru Fred Hamelten viser hvordan han forvandler bryn med enkle grep.

Publisert
Sist oppdatert

At øyebryn er viktig for ansiktet er det ingen tvil om.

De rammer inn øynene og er med på å definere hele utseende ditt.

Og du, som oss, har sikker lurt på hvordan du får «riktige» bryn til ditt ansikt. Vi har fått en demonstrasjon fra øyebrynstylist Fred Hamelten. Se videoen i toppen av saken.

LES OGSÅ: - Absolutt ingen kler disse brynene!

Få proff hjelp

FRED HAMELTEN: Se øyebrynspesialisten vise hvordan han forvandler brynene i videoen øverst i saken. Foto: Per Ervland
FRED HAMELTEN: Se øyebrynspesialisten vise hvordan han forvandler brynene i videoen øverst i saken. Foto: Per Ervland Vis mer

Fred Hamelten, som har fikset brynene til blant andre Tone Damli og Dorthe Skappel, er Norges mest ettertraktede øyebrynstylist.

- Det er best å få profesjonell hjelp til å farge og forme brynene de første gangene, sier Hamelten.

- Da får du en skreddersydd fasong som passer deg og ditt ansikt, så kan du selv vedlikeholde brynene ved å nappe etter denne formen, tipser han.

LES OGSÅ: Gjør du denne nappe-tabben?

Steg for steg

Når du går til Fred eller en av elevene han har lært opp for å fikse brynene dine, er første steg i prosessen å farge brynene og småhårene rundt for å ha mer å jobbe med.

Deretter klippes hårene for å rydde opp og frisere brynene.

Neste steg er napping, noe som gjøres med både tråd og pinsett.

KK.no har tidligere laget en fullstendig bildeguide over hele prosessen. Les saken her.

Før og etter

FØR OG ETTER: På bildet til venstre ser du brynene slik de var naturlig. På bildet til høyre har brynene fått en mer definert form, tydeligere knekk og en dypere farge. Foto: Per Ervland
FØR OG ETTER: På bildet til venstre ser du brynene slik de var naturlig. På bildet til høyre har brynene fått en mer definert form, tydeligere knekk og en dypere farge. Foto: Per Ervland Vis mer

LES OGSÅ: Hvilke bryn passer best til deg?

Freds beste tips til hjemmefarging

  • Rør fargen til en jevn masse før du tilsetter det flytende. Da blander fargen seg bedre, og du får et jevnere resultat.
  • Bruk en liten, myk øyenskyggekost til å påføre fargen. Den myke kosten gjør det lettere å male fargen på brynene enn de harde, maskaralignende kostene som ofte følger med i pakken.
  • Farg i flere omganger. Ikke la fargen sitte på 10-15 minutter, men begynn heller med to minutter om gangen til du oppnår ønsket resultat. Da har du bedre kontroll på fargen og kan få den akkurat slik du ønsker.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer