KJÆRESTE: Kanskje er det en forklaring på hvorfor du aldri lykkes med kjærestejakten ... Foto: All Over PressAll Over Press
KJÆRESTE: Kanskje er det en forklaring på hvorfor du aldri lykkes med kjærestejakten ... Foto: All Over PressAll Over PressVis mer

Single

Slik får du deg kjæreste

Lurer du på hvorfor du ikke finner den rette?

Det kan virke som det for noen er verdens letteste sak å få seg kjæreste, mens det for andre liksom aldri klaffer.

Og ifølge ekspertene er det også litt sånn det faktisk er.

Både livscoach Christine Otterstad og spesialist i klinisk voksenpsykologi Peder Kjøs, mener det henger tett sammen med hva slags mennesketype du er.

– Jeg tror en del av dem som lengter etter en kjæreste, ofte er redde for å mislykkes og redde for å bli avist, sier Otterstad som også blogger, holder kurs og foredrag.

Denne frykten kan gjøre at det blir vanskeligere å møte den rette. Men, det betyr ikke at du bare skal gi opp!

LES OGSÅ: Norske kvinner vil ha kinky sex


Selvfølelse og onde sirkler

Christine Otterstad har gjennom sin jobb som coach, sett at mange som synes det er vanskelig å finne en kjæreste, også strever med lav selvfølelse. Hun mener det for dem det gjelder, er viktig å sette seg ned og finne ut hvilke ting i livet som faktisk er bra.

– For en del blir det å få seg kjæreste det eneste som betyr noe. Da kan det være til hjelp å bli bevisst på at det også er mye bra i livet, sier Otterstad.

Hun ser at mange havner i en ond sirkel, og mange gjør de samme «feilene» gang på gang.

– Toppen av idioti er å gjøre det samme om og om igjen, for så å forvente et nytt resultat, sier Otterstad.

Går du på byen helg etter helg, eller har du nettdatet i to år uten å lykkes, slutt med det.

– Virker ikke det du holder på med, så prøv noe helt annet, råder Otterstad.

LES OGSÅ: Velger du alltid feil type?

ELSKER ELLER KJÆRESTE? Ikke nøy deg med å være elskeren hans, hvis du egentlig ønsker mer. Foto: All Over PressAll Over Press
ELSKER ELLER KJÆRESTE? Ikke nøy deg med å være elskeren hans, hvis du egentlig ønsker mer. Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer

Du må tørre å tape

Psykolog Peder Kjøs er enig i at det å være ufrivillig singel ofte kan henge sammen lav selvfølelse, men ikke nødvendigvis.

Han mener det heller ikke er sånn at dersom du har lav selvfølelse, så kommer du aldri til å få en kjæreste.

– Det går absolutt an for andre å elske deg og for deg å elske andre, selv om du kanskje ikke elsker deg selv. Jeg tror det er viktigere at du tør å åpne opp og ta imot, sier han.

Kjøs tror den viktigste egenskapen å trekke fram dersom man ønsker å finne en kjæreste, er mot.

– Hvis du er modig og åpner deg, er det et bedre utgangspunkt enn at du er så selvbærende at du egentlig ikke trenger andre, sier Kjøs.

LES OGSÅ: Hemmeligheten bak et langt ekteskap

Desperat og dårlig tid

Frykten for å «ende opp alene» kan gjøre enhver litt smådesperat. Særlig hvis det har gått en stund siden du sist hadde kjæreste eller hadde noe på gang.

– Jo eldre man blir, desto vanskeligere kan det virke. Og det gjelder spesielt for oss kvinner. Når vi nærmer oss 40 år, blir det mer kinkig å få barn og jeg skjønner veldig godt at det da er lett å bli litt desperat, sier Otterstad.

Hun tror ordtaket om at «når du slutter å lete, så dukker han opp», har mye sant i seg.

– Når du klarer å legger bort presset fra deg selv og ikke minst fra samfunnet, så er det helt sant at det blir lettere, sier Otterstad.

Peder Kjøs tror i tillegg det ettersom tiden går er lett å bli så kresen at du ikke ser hvor flott mannen rett foran nesen på deg faktisk er.

Psykologen tror også at enkelte rett og slett har for høye forventninger og tanker om hvordan en kjæreste skal være.

LES OGSÅ: Ville du tilgitt utroskap?

Elskerinnefellen

– Enkelte sier nei til helt ålreite potensielle partnere fordi det krenker egoet deres at de ikke lenger er «fruktfatets store ananas». Da vil de heller være alene, sier Peder Kjøs.

Coach Christine Otterstad tror imidlertid mange kvinner etterhvert som tiden går, slutter å tro at de kan få det beste i livet og i stedet venner seg til å bare ha det sånn passe.

En del kvinner går dessuten i den såkalte «elskerinnefellen».

– Noen har sluttet å forvente mer av livet enn å være en god nummer to, sier Otterstad.

Hun mener i motsetning til Peder Kjøs at det er veldig viktig nettopp å sikte høyt.

– Hvis du aldri tør å sikte oppover, så blir du aldri nummer én. Det er viktig å tørre å gå for det du mener er best for deg.

LES OGSÅ: Disse mennene vil kun ha store pupper

EN Å DELE LIVET MED: Det er en drøm de fleste av oss har, og ekspertene har rådene som kanskje gjør jakten litt lettere. Foto: All Over PressAll Over Press
EN Å DELE LIVET MED: Det er en drøm de fleste av oss har, og ekspertene har rådene som kanskje gjør jakten litt lettere. Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: