Hud

Slik får du det beste grunnlaget

Lei av å være rødmusset, tørr, flekkete, rynkete, eller kvisete?

PRIMER FØRST: Allerede før du legger foundation, bør du jevne ut huden og gjøre den klar for sminken. En god primer kan bidra til et jevnere grunnlag, både når det kommer til farge og tekstur.  Foto: PantherMedia / Yuri Arcurs
PRIMER FØRST: Allerede før du legger foundation, bør du jevne ut huden og gjøre den klar for sminken. En god primer kan bidra til et jevnere grunnlag, både når det kommer til farge og tekstur. Foto: PantherMedia / Yuri Arcurs Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Enten du alltid har litt rødmusset, tørr hud eller opplever et kviseutbrudd i ny og ne, er de fleste av oss kjent med å våkne med en hud som er langt fra ideell å legge sminke på.

Det kan være ujevnheter i selve hudoverflaten eller i pigmenteringen, men i de fleste tilfeller går det an å forbedre grunnlaget så det blir så jevnt og fint som mulig før du sminker deg.


– Grunnlaget man legger før selve sminken kan være med på å gi et bedre resultat, sier Ingrid Presttun Eide, daglig leder hos Art Complexion makeupskole. Hun er både hudpleier og makeupartist.

LES OGSÅ: Få maks ut av primeren

Rød og tørr hud

Presttun Eide forklarer at du som opplever rød og tørr hud, kan få god hjelp av et fuktserum eller noen dråper med olje før du tar på deg dagkremen din. Dette vil gjøre det mulig for huden å holde bedre på fukten gjennom dagen.

– En fuktet hud vil se bedre ut med sminke enn tørr hud gjør med sminke, sier hun.

Uren hud

– Uren hud har ofte store porer, og da kan det være fint å bruke en primer.

Velg en primer som holder huden matt samtidig som den fyller litt i porene, som dermed ikke virker like dype når man påfører foundation.

LES OGSÅ: Slik sminker du vekk kvisene

Primer er gull

– Både tørr hud og hud med linjer eller store porer ser ofte forbedret ut om du bruker en primer etter riktig hudpleie, sier Presttun Eide.

Veldig mange merker har primere for ulike hudtyper, så finn den – eller de – som passer best for deg og din hudtype.

– Det er heller ingenting i veien for å legge et fuktgivende produkt i kinnene og et mattende produkt i T-sonen om du har kombinert hud, for eksempel.

Se flere forslag til primere her:LES OGSÅ: Slik framhever du kinnbeina

Tenk på rekkefølgen

Det er selvsagt helt opp til deg om du vil legge concealer eller foundation først, men makeupartist Presttun Eide har helt klart funnet sin favorittrekkefølge.

– Selv foretrekker jeg å legge foundation først og concealer til slutt. Når foundation er påført, ser du hvor mye den dekker og da oppdager du gjerne at det ikke skal så mye concealer til for å skjule problemområdene på huden. Det gir ofte et mer naturlig resultat, sier hun.
LES OGSÅ: Sminker du deg i feil rekkefølge?

Foto: Astrid Waller
Foto: Astrid Waller Vis mer
EKSPERT: Ingrid Presttun Eide er  hudpleier, makeupartist og daglig leder ved Art Complexion. Foto: Privat
EKSPERT: Ingrid Presttun Eide er hudpleier, makeupartist og daglig leder ved Art Complexion. Foto: Privat Vis mer
Foto: olavs - Fotolia
Foto: olavs - Fotolia Vis mer
PRIMER: En god primer jevner huden og gir et bedre grunnlag for foundation slik at resultatet blir penere og varer lengre. Prime TIme fra BareMinerals, kr 459. Foto: Produsenten
PRIMER: En god primer jevner huden og gir et bedre grunnlag for foundation slik at resultatet blir penere og varer lengre. Prime TIme fra BareMinerals, kr 459. Foto: Produsenten Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer