Valentine

Slik får du det hett i kveld

Glem sjokolade og søte kort.

VALENTINES MED EN VRI: Gjør noe helt annet idag! Her gir vi mange forslag.
VALENTINES MED EN VRI: Gjør noe helt annet idag! Her gir vi mange forslag. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vet du egentlig hvorfor vi feirer Valentine? Uansett er det mange som synes at det er en skrekkelig klisjéfylt dag. Her snakker vi ofte alle tunge overromantiske skyts, som røde roser, søt sjokolade, romantiske kort og rause ord. Kvinner ser ut til å elsker det mens gutta synes dagen er like slitsom hvert år?Hva med å gjøre noe annerledes i år? Her gir vi en rekke forslag som passer enten du har liten tid, lite penger eller ikke har barnevakt. Jo lenger ned i artikkelen du kommer, jo hetere blir rådene...LES OGSÅ: Dette er orgasme stillingen!

TIPS FOR EN HØYERE STANDARD

Denne søndagen bør ha en høyere standard enn andre søndager:
 • En gjenomført kveld. Vanligvis blir det en slapp middag og en dårlig DVD. I dag kan dere gjøre noe mer gjennomført: Lei en kung fu actionfilm og kjøp kinesisk take-away, eller hva med et italiensk familiedrama der dere spiser en stor bolle pasta til? Hvis dere foretrekker fransk film noir er det bare å ta turen til nærmeste bistro og bestille mat der.
 • Mer nærhet. Sitt ved siden av hverandre denne kvelden, og ikke i hver deres enda av sofaen, og gni knærne inntil hverandre hele tiden.
 • Ha-ha-ha! Le som unger igjen, og lei en barnefilm.
 • Lag en personlig «drive-in». Last opp en film på PC-en, dra innom en take-away, kjør til et romantisk sted og kjør film!
  • Les også: Slik får du drømmeforholdet

   HVIS DU HAR LITT KLEINT MED PENGER

   Her er noen tips til dem som har en tom lommebok for tiden:
   • Ut på tur. OK, det er kaldt ute, men hvor deilig er det ikke å komme seg litt ut?! Finn en tur/sti dere aldri har gått før og gå på utforskning!
   • Bli svette sammen! Det blir mindre pes å komme seg på trening om dere gjør det sammen, og hvor glad blir man ikke av å ha en kjæreste som oppmuntrer deg når du sliter som verst?
   • Vær kulturelle. Det høres kanskje kjedelig ut, men dra på et museum. For hvor ofte gjør dere egentlig dette?! Dra på en liten utstilling eller et større museum. Det er mange muligheter på søndager.
   • Dream a little dream. Selv om du ikke har så mye penger å rutte med nå, kan det være hyggelig å ta med sin kjære ut og vindusshoppe eller se på fine hus i nabolaget. Ser dere ting dere liker kan dere snakke om hvordan dere kan nå målet. Det er jo bare sunt å drømme litt sammen! Kjærester, og i alle fall de med barn, har lett for å låse seg opp i en her-og-nå-tilværelse.
   • Solnedgang. Dette er kanskje enda mer klisje enn Valentinerdagen, men la gå i dag! Dra et sted med fin utsikt og vent på at solen går ned.
   Les også: Ti tabber du gjør på date

   MEN ROMANTIKK ER DET BESTE FORSPILL

   Har det vært lite romantikk i det siste? Slik kan dere finne veien tilbake igjen:
  • Gjenta første daten. Her må dere ha med så mange av de samme detaljene som mulig. Hva hadde dere på dere, hva spiste dere, hva snakket dere om? Ikke tenk på hvordan kvelden endte, tenk heller på hvordan dere kom dere dit. Ved å snakke med hverandre på denne måten vil dere kanskje se at dere fremdeles har mye å lære av hverandre og av forholdet?
  • Gourmetlunsj. Kjøp alt dere kan drømme om av gourmetmat. Det beste hadde vært å ta med seg piknikkurven ut, men hvis det er for kaldt så dekker dere til en ordentlig lunsj hjemme.
  • LES OGSÅ: Kjæresterådene som faktisk funker
  • Pynt dere! Samme hva dere skal i dag, gjør en ekstra innsats med tanke på utseende. Gutta liker at jentene pynter seg litt.
  • Dans sammen. Det er ikke sikkert dere finner noen danskekurs i dag, men sjekk ut favorittdansen deres på nettet og øv dere på stuegulvet. Men det er ikke lov med dansetyper der man ikke er i nærkontakt, som linjedans. Her er det snakk om tango, vals eller salsa. Og hvem vet, kanskje dansingen fører dere rett til senga?!
  • Ring/gå til en astrolog/synsk person. Det spiller ingen rolle om det vedkommende forteller er feil, men det kan gi dere en god latter!
  • Fram med kamera. Hvor mange bilder er blitt tatt av dere to sammen i det siste? Ikke mange nei. Lag en biledskjønn kveld. Gå ut, ta med kamera og bruk selvutløseren som bare det (eller be andre om å ta bilder). Last opp bildene på kvelden, og dere vil sikkert få dere en god latter.
  • Utfordre dere selv. Selv om de fleste butikkene er stengt i dag, dra til sentrum og gi dere selv en halv time til å komme opp med den mest romantiske gaven. Og den kan ikke koste mer enn 200 kroner.
  • Dra til ingenmannsland. Ikke noe pakking, ingen planlegging og ingen anelse. Bare sett dere i bilen og kjør. Stopp når dere blir sultne og tørste. Ser dere noe spennende underveis, stopp og se nærmere på dette. Hele livet er styrt av en agenda, så hvorfor ikke følge hjertet i dag?
   • Les mer: 101 romantiske ideer

    FÅ DET ROMANTISK HJEMME

    Dere må ikke nødvendigvis dra ut for å oppleve romantikken. Real hjemmekos kan være like romantisk:
   • Arranger en strømstans. Det blir alltid ekstra romantisk i mørket med masse stearinlys. Skru av alt som heter lys, inkludert mobiler og PC-er og TV-en.
   • Ekstra kveldskos. I kveld skal det ikke være to brødskiver til kveldsmat. Lag noe helt spesielt, og kos dere litt ekstra! Hva med en bananasplit eller spis hjerteformet jordbærgele (som dere har laget tidligere på dagen) med masse vaniljesaus.
   • Kos i badekaret. Gjør badeseansen litt annerledes, ta med alt fra en bolle popcorn til et deilig glass hvitvin og hopp i vannet, begge to!
   • Snakk sammen. Ja, dette gjør dere sikkert hver dag allerede, men her dreier det seg om en prat om samlivet deres. Mange menn er lykkelige uvitende om at deres kjære faker seg til en orgasme under samleie, viser en ny undersøkelse som er utført på vegne av Kondomeriet.no. Vær ærlige med hverandre idag, og hvem vet hva det kan bringe?
   • Mat hverandre. Dra frem alt dere har av romantisk mat, skjær det i biter og mat hverandre. Her snakker vi om mango, papaya, jordbær, bringebær, iskrem og sjokolade. Hvem vet hvor det ender?
   Les også: Fem regler for bedre sex

   LITT DÅRLIG TID?

   Om tiden er knapp, har selv du tid til dette:
   • Bare en kaffe. Hvis dere ikke har tid til å spise frokost sammen denne morgenen, sørg i det minste for å ta en kaffe sammen på sengen.
   • Ha en telefondate. Dette er noe annet enn å sende en SMS med beskjed om at middag er kl. 18. Her må dere sette av 15 minutter hver, og snakke om hva dere vil. Og sørg for at unger og bråkete kolleger er langt unna. Og husk, dere må ikke ha en uskyldig tone hele veien!
   • En mini date. Blir det for vanskelig å møtes til en romantisk middag, møt på en kiosk og spis en bolle eller pølse sammen. Femten minutter sammen er bedre enn ingenting!
   Les også: Sexoppskriften du bør kunne

   Gjør noe HELT annet

   Dette er ting du neppe har gjort før:
   • En hysj-hysj kveld. En av dere planlegger hele kvelden, og forteller bare den andre hvor og når – gjerne på en romantisk måte, som en liten lapp i vesken eller en lapp som er knyttet til kaffekoppen om morgenen. Den som planlegger daten kan legge opp til alt mellom himmel og jord.
   • Sjekk inn på hotell. Sørg for barnevakt og dra på et hotell for natten, selv om det ligger bare 3 km unna. Du vil likevel få en luksusfølelse. Nyt tiden dere har sammen, og bruk «ikke forstyrr» skiltet for alt det er verdt!
   • NM i kyssing! Dette arrangeres i Oslo (Oslo S), Trondheim (Trondheim Torg), Bergen (Bergen Storsenter), Kristiansand (Sandens Senter) og Tromsø (Nerstranda Senter). Den byen som klarer å samle flest kyssende par mellom kl. 12 og 15 kåres til «lykkelige» vinnere av årets kysse NM.Derfor kysser vi

    DATENE HAN VIL ELSKE DEG FOR

    Her trenger du neppe spørre ham to ganger om han blir med:
   • OL-studio. Tilbring hele kvelden foran TV-en og få med alt som er av OL. Til middag serverer du noe han virkelig elsker.
   • Litt konkurranse. Gjør noe hvor du kan dra inn et element av konkurranse, enten det er bowling, billiard, dart eller lignende. Litt konkurranse har alle godt av!
   • Dra på konsert. Kanskje du finner et band som han elsker men som du ikke kan fordra, som skal holde konsert i dag? Overrask ham og dra ham med dit.
   Eller, sex som får ham til å juble!

   UTEN BARNEVAKT? IKKE NOE PROBLEM

   Dere trenger ikke legge lokk på Valentines day selv om dere ikke har barnevakt:
  • Gjør noe sammen som barna også liker. Her er det snakk om aking, ski, skøyter og svømming. Barna vil elske det, og da blir det mindre surmuling, og da vil du i tillegg få mer tid til å konsentrere deg om din kjære.
  • TV-dag. Selv om du prøver å begrense bruken av TV-en til daglig, kan du være litt løs i snippen i dag. La barna se på yndlingsfilmen(e) sine, mens du og mannen din koser dere sammen i sofakroken.
  • Bak sammen. I dag er det både Valentines day, morsdag og fastelavens, med andre ord har dere en real unnskyldning til å bake noe godt!
  Les også: Sextips for ferske foreldre

  MEN SÅ: SKRU OPP VARMEN!

  Ingen Valentines uten:
 • Dropp rutinen. Ikke vent til kvelden og ikke gjør det på morgenen: Hopp i køya midt på dagen! Og gjør det gjerne noe annet sted enn i sengen.
 • Gjør noe nytt. Her er det bare å bruke kreativiteten, enten det er snakk om nye og uprøvde stillinger, bruk av sexleketøy eller mat eller noe helt annet. Jo spenstigere, jo bedre!
 • Få orgasme. Undersøkelsen som er utført på vegne av Kondomeriet.no viser at nær 40 prosent av kvinner kun får orgasme en gang i blant eller sjeldnere under samleie. Bare 16 prosent får det hver gang de har samleie. Ta litt ansvar i dag du og, er rådet til ekspertene.- Mange kvinner tør ikke ta ansvar for sin egen orgasme under samleie. De tror partneren vil føle det rart om de tar på seg selv når de har sex. De fleste kvinner trenger stimuli av klitoris for å komme, sier sexolog i Kondomeriet, Kjersti Antonsen i en pressemelding, og råder å prøve noe nytt: Når man beveger seg inn i et nytt mønster er det kanskje lettere å fortelle partneren hva som er bra og hva som ikke er like bra.
Hva har du tenkt til å gjøre i dag? Fortell oss i debattforumet under!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer