Helse & Livsstil

Slik får du det som du vil

20 motivasjonsfaktorer som virker.

Slik får du det som du vil
Publisert
Sist oppdatert
For å få resultatene du ønsker deg er motivasjon viktig. Her er 20 smarte taktikker som kan hjelpe deg til å motivere deg selv eller andre: 1. KonsekvenserAldri bruk trusler. Det vil bare føre til det motsatte av det du ønsker. Men å gjøre andre klar over de negative konsekvensene av deres handlinger kan ha en effekt. Dette kan du også bruke for å motivere deg selv. 2. BelønningDette er den klassiske gulrot-taktikken. Å belønne andre for resultatene de gir, kan få dem til å yte sitt beste.
 • Jeg tjener mer enn ham
 • 3. AkkordAppeller til menneskets egoistiske natur ved å gi dem muligheten til å tjene mer for seg selv ved å tjene mer for deg. 4. Detaljert instruksjonHvis du vil ha et klart resultat, gi en klar instruks. Mennesker jobber mer effektivt når de vet akkurat hva som forventes av dem. 5. Kortsiktige og langsiktige målVed å sette kortisiktige og langsiktige mål for deg selv eller andre er det lettere å jobbe mot et overordnet resultat. Når man føler man oppnår delmålene gir dette glede og pågangsmot til å fortsette.6. Vær greiVed å være snill og raus mot menneskene rundt deg, vil de ønske å samarbeide med deg, og de felles målene blir lettere å nå. Oppfører du deg som en hurpe, vil de gjøre alt de kan for at du aldri vil oppnå suksess.7. TidsfristerMange mennesker er på sitt mest produktive rett før en tidsfrist går ut. Det er da de gode ideene og den største arbeidsviljen ofte kommer. Bruk dette til din fordel. En større oppgave kan for eksempel deles inn i flere mindre oppgaver. Sett en klar tidsfrist for når hver enkelt oppgave skal være ferdig.
 • Slik blir du sjefens favoritt
 • 8. LagfølelseDet er lettere å jobbe sammen med andre enn alene. De fleste jobber bedre når de føler seg som en del av et større team. Skap et miljø hvor samarbeid og lagfølelse dominerer over ego-tankegangen. 9. Gi rosLegg merke til prestasjonene menneskene rundt deg gjør, og gi ros når noen har gjort noe bra. Gi gjerne ros på tomannshånd, men også gjerne i plenum. Vær også raus med deg selv når du har gjort noe du synes fortjener ros. 10. Forstå andres behovSett deg inn i behovene til menneskene rundt deg. Hva trenger de? Hva ønsker de? Hvis du er klar over andres behov, og prøver å gjøre dem tilfredse, vil det samme komme din vei. 11. Fokuser på resultaterIkke legg deg opp i måten andre utfører oppgavene sine på, legg heller vekt på resultatet. Ha tillit til at menneskene rundt deg selv vet hvordan oppgaven skal utføres. 13. Skap utfordringer De fleste synes det er spennende med utfordringer, både små og store. 14. Tillit og respektGi menneskene den respekten de fortjener. 15. Kreative forholdIkke vent at alle skal tenke som deg. La heller andre bruke sin kreativitet, og dagen blir mye morsommere. Sjansen for at gode ideer kommer fram i et kreativt miljø er større enn i et tørt og strengt miljø.
 • Les også: Så mye mer tjener de pene.
 • 16. Gi konstruktiv kritikkHvis du er misfornøyd med noe, gi konstruktiv kritikk. Og husk å si trekk fram noe positivt - det finnes alltid noe. 17. Ha det gøyNår man har det gøy flyr tiden, og oppgavene føles lett. 18. Skap muligheterGi mennesker muligheter til å avansere. Gjør det klart at hardt arbeid vil bli lagt merke til og belønnet.
 • Gulltips: Slik kupper du jobbintervjuet.
 • 19. Snakk om detVær tilgjengelig for kommunikasjon. Dersom du er en person kollegaene dine føler det er lett å henvende seg til, kan dere enklere få ryddet misforståelser og småproblemer av veien før det vokser seg større. 20. Null kjedsomhetNår man gjør den samme tingen hele tiden er det lett å bli lei. Dersom man får utføre flere oppgaver skaper dette større entusiasme og forståelse for det store bildet.
 • Les også: Den store unnskyldningskalkulatoren.
 • Kilde: www.pickthebrain.com

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer