Helse & Livsstil

Slik får du draget i andre runde

Singel igjen og ingen ungpike lenger? Slik får du sjans.

Slik får du draget i andre runde
Publisert
Sist oppdatert
Det er en kjensgjerning at ikke alle forhold varer livet ut. Mange slynges ut i singellivet etter år borte fra «markedet». Hva gjør man på sjekker'n om man er singel dame på 35+? - Mye har forandret seg siden du var 20. Ikke minst du selv. Du er ikke så duggfrisk lenger, og det er ikke til å komme unna at kvinners verdi på sjekkemarkedet synker med alderen, sier Peder Kjøs, psykolog og samlivekspert for kk.no.Han mener det er enklere å være singel mann enn singel kvinne, selv om mannen er over sin første ungdom.- Menn har flere måter å være attraktive på. Utseende og ungdom er ikke det viktigste når man er mann. Det å ha en høy posisjon, god økonomi og en viss pondus, teller mer. Det virker som en uskreven lov at kvinner på over 40 ikke «har lov» til å være på sjekker'n lenger. Så kan man spørre seg om det skal være sånn, og om det er rettferdig. Selvsagt er det ikke det. Men det er realiteten, dessverre. Det hjelper ikke å klage over urettferdighet når man sitter alene kveld etter kveld.Kjøs mener single voksne kvinner må legge om taktikken om de ønsker seg et parforhold.- Sjekketriksene som funket da du var i tjueåra gjelder ikke lenger. Tjueårige jenter kan tillate seg å virke utilnærmelige og «hard to get», og gutta flokker seg om dem likevel. Som voksen kvinne må du gjøre deg tilgjengelig. Du kan ikke sitte i baren alene med nesa i sky, du må være på tilbudssida.- Men kan ikke menn misforstå da? Vil de ikke tro det bare er å forsyne seg? - Menn misforstår uansett, sier Kjøs. - Selvsagt må også voksne kvinner sette grenser, men de kan kanskje ikke sette dem så langt ute lenger. Da er det ingen som gidder å nærme seg.Han tror mange kvinner kan oppleve det som et nederlag å måtte være den som tilbyr.- Kvinnene kan jo selvsagt insistere på å følge de sosiale reglene de opplever som bekvemme, men det er ikke sikkert at menn vil spille med da. Menn er enkle. Det er ungdom og et godt utseende de i første omgang tiltrekkes av. Kan du ikke tilby det må du bruke andre virkemidler.Her er Peders råd til single voksne damer:
 • Signalisér at du er åpen for kontakt. Hiv ut snøret!
 • Behold din kritiske sans, men vær realistisk med hensyn til din egen markedsverdi. All forskning på par viser at de som er noenlunde like attraktive fungerer best sammen.
 • Behold integriteten din. Ikke ta til takke med hvilket som helst tilbud. Det finnes som regel mer enn én person du vil passe sammen med. Og lite er mindre tiltrekkende enn desperasjon.
 • Oppsøk gjerne andre steder enn barer for å treffe menn. Internett er blitt en helt stueren sjekkearena. Kurs og reiser gir også fine muligheter for å møte noen.
 • Svelg litt av stoltheten. Ta initiativ selv. Ikke sitt som en blomst og vent på at noen oppsøker deg. Da kan du fort ende opp som en avblomstret stueplante.
 • LES OGSÅ:
 • Lykkelig alene
 • Eneste single
 • Blogg: Idioter på sjekker'n
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer