Sjekking

Slik får du draget på byen

– Ikke spill «hard to get», råder eksperten.

SJEKKERN: Mange kvinner synes det er vanskelig å skulle sjekke opp en mann på byen. Men det trenger ikke være så komplisert.  Foto: Ammentorp - Fotolia
SJEKKERN: Mange kvinner synes det er vanskelig å skulle sjekke opp en mann på byen. Men det trenger ikke være så komplisert. Foto: Ammentorp - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Dersom du er en uerfaren sjekker eller kanskje akkurat har blitt singel, kan det være vanskelig å vite hvordan du skal gå fram når du har fått øye på noen du ønsker å bli bedre kjent med på byen. Mange kvinner ser på det som en stor barriere å skulle være den som tar det første steget, og dropper derfor ofte å ta kontakt i frykt for å bli avvist. Men sjekking trenger ikke vær så komplisert som du tror.

Ikke spill «hard to get»

Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, forteller at hans mest åpenbare tips til de som ønsker å få draget på byen, er å virke interessert og vennlig mot den andre personen.– Alle liker folk som er interesserte og vennlige. Smil, si noe hyggelig, kle deg pent og prøv å virke utadvendt, så kan det umulig slå feil, forteller han til KK.no. Med andre ord bør du ikke gjøre deg vrang og vanskelig.– De som spiller «hard to get» har lett for å ende opp alene. For hvem gidder vel å prøve å komme gjennom muren din, når de heller kan velge en jente som faktisk er interessert. – En annen «vegg» er venninnene du er på byen med. Hvis du og venninnene dine egentlig er mest opptatt av hverandre, vil mange menn heller velge en annen. LES OGSÅ: Så lang bør første date være

Ta imot komplimenter

Det er ingen lett oppgave å skulle sjekke opp det motsatte kjønn på byen, og for mange av oss er det slik at jo mer vi ønsker å ta kontakt og si de riktige tingene, jo vanskeligere blir det. For hvem har vel ikke endt opp med å legge ut om tidligere flammer eller familietragedier? Ifølge Kjøs er ikke slike temaer noe særlig lurt å ta opp ved første møte. – Ikke begynn å snakke om noe forferdelig, som for eksempel om dine egne eller din mors sykdommer. Merkelig nok er det også noen folk som tenker at det er en god strategi å drite ut den de er interessert i foran andre. Mye skal til før det fungerer. Han mener du heller bør si noe hyggelig og gi komplimenter til personen du er interessert i. Og dersom han gir deg et kompliment tilbake er det viktig at du ikke motsier ham. – Ta imot og si takk. Hvis han for eksempel sier at kjolen din er fin, og du sier at det bare er en gammel fille, avviser du ham samtidig som du forteller at han ikke har peiling på klær. Det fungerer ikke. LES OGSÅ: Hvorfor ringer han ikke?

Bli med ham hjem?

Etter å ha funnet kjemien med noen på byen, befinner mange seg i en situasjon hvor de kunne tenkt seg å bli enda bedre kjent med den andre personen. Da pleier det store spørsmålet alltid å dukke opp: skal du bli med han hjem? Ifølge Kjøs finnes det ingen generelle regler for akkurat dette. – Jeg tenker at det kommer så veldig an på. Hvis man har en god, romantisk stemning og føler at dette er skikkelig bra, kan jeg ikke se noen grunn til å dra hjem hver for seg. – Jeg tror ikke det lenger er helt sånn som på 60-tallet, at han tror du er «billig» hvis det blir sex første kvelden. Mange langvarige ekteskap har begynt med sex første kvelden – og mange forhold blir dårlige selv om man venter. Jeg tror egentlig ikke at det er noen klar sammenheng. Men hvis du er i tvil, føler deg usikker og synes det er best å vente, ja, da er det best å vente, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer